Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Én is kib***ott unalmas sablon voltam

Men's Health
A Mercedes bajnoka, Lewis Hamilton úgy érzi, karrierje elején ő is egy volt a „robotok” közül, hiszen sok pályatársához hasonlóan „unalmas autóversenyzőnek” nevelték. Bár ma már más életmódot folytat, cáfolja, hogy kevesebbet foglalkozna a felkészüléssel, mint ellenfelei.
Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamilton többször elmondta már, élete a McLaren elhagyása után vett komoly fordulatot, a Mercedesnél ugyanis sokkal szabadabb lehet. Ezt a külvilág is tapasztalja, hiszen az utóbbi években több divatbemutatón, gálán és filmforgatáson is feltűnt, miközben hírességekkel bulizott és dolgozott, például saját zenéin.

„Egyszer valaki kitalálta ezt a sablont az autóversenyzők számára” – nyilatkozta a Men’s Health magazin ausztráliai kiadásának. „Egy kis kockának kell lenned, ami passzol a dobozba, ami egyébként kib***ottul unalmas. Ne csinálj semmit, csak a versenyzésért élj! Ne élvezd, ne is mosolyogj. Most úgy érzem, elrabolták tőlem azt, hogy természetesen nőjek fel. Nem lóghattam a barátaimmal, mindig minden a versenyzésről és az üzletről szólt. Minden komoly volt” – tette hozzá.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Az interjú során „új életmódjáról” is beszélt, amit sokan kritikákkal illetnek, mondván a rengeteg utazás és megjelenés közepette nem fordít elég időt az F1-re és a futamokra való felkészülésre. Ő ismét cáfolta, hogy mindez gondot jelentene számára. „Nem hiszem, hogy playboy életmódot folytatok. Nem foglalkozom kevesebbet az F1-gyel, mint a többiek. Ők egyszerűen másféle életet élnek. Hazamennek, és nem jelennek meg a különböző eseményeken” – magyarázta.

„Annyit edzek, mint ők. Vagy talán még többet is. De más dolgokat is csinálok. Rengeteg energiám van. Utazok, a zenéről és a divatról tanulok, valamint sokat olvasok. Semmiről sem akarok lemaradni. Mindent meg akarok tapasztalni. Ha lehetőségem van egy stúdióban lenni Jay-Z-vel, vagy Pharrell-lel, megyek-e? Persze! Imádom a nagyszerűséget” – zárta gondolatát.

Látva, hogy a múltban több kijelentését is felkapták, és „kiforgatták”, Hamilton az interjú megjelenése után finomított mondandóján. „A versenyzés világa sosem lopta el az életem. Olyan életet adott, amiért igazán hálás vagyok. Gyerekként nagyon kemény volt, de… ez normális minden fiatal számára, aki úgy nő fel, hogy a csúcson kell teljesítenie. Remélem, a mostani szülők sem felejtik el, hogy jól érezzék magukat a srácokkal, bármilyen sportról is legyen szó” – írta közösségi oldalán.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak