Hármat gurított a szlovákoknak a magyar U18-as válogatott

A magyar U18-as labdarúgó válogatott 3-0-ra legyőzte Szlovákiát a kínai Csengduban zajló Panda Kupán. A Marcus Jahn vezette magyar fiatalok ezzel második mérkőzésüket is behúzták és valószínűleg tornagyőztesként fejezik be szereplésüket.

Az mlsz.hu beszámolója szerint, a magyar u18-as válogatott szerdán a házigazda kínaiak ellen győzött 4-1-re a Panda Kupa nyitónapján, pénteken pedig az első játéknap másik győztesével, az Iránt 3-2-re legyőző szlovákokkal mérkőzött meg. A magyar és a szlovák csapat néhány héttel ezelőtt a Szlovákia Kupán is találkozott egymással, akkor a házigazdák 1-0-ra nyerni tudtak. A Marcus Jahn vezette játékosok most úgy vágtak vissza, hogy az alapemberek közül többen is kihagyták a mérkőzést, a szakmai stáb nyolc helyen változtatott a kínaiak elleni kezdőcsapaton.

A két eddigi sikert követően a tornagyőzelem már valószínűleg akkor is meglenne, ha vereséggel zárna Irán ellen a magyar válogatott, de a cél, hogy a vasárnap is három pontot szerezzen a csapat.


"A mai mérkőzésen nagyon jól játszottunk, főleg az első félidőben. Szép gólokat lőttünk, és a meccs során végig erősek voltunk taktikailag, mindkét játékrészben egységesen futballoztunk. Fizikálisan is felnőttünk a feladathoz, jobban akartuk a győzelmet, mint a szlovákok. A teljes stábnak jár a gratuláció, mindenki hozzátette a maga részét a sikerhez. Természetesen nem állunk le, a következő feladat, hogy a torna utolsó meccsén, Irán ellen is hasonlóan sikeresek legyünk" - nyilatkozta a találkozó után Marcus Jahn.

Magyarország-Szlovákia 3-0 (2-0)
Magyarország: Varga Ádám - Krebsz Máté, Kiss Balázs, Gajda Márkó, Varga Tamás - Takács Martin (Harangozó Bence, 55.), Rabatin Richárd - Szabó Máté (Bolla Bendegúz, 55.), Palincsár Martin (Stoiacovici Dávid, 30.), Bévárdi Zsombor (Schindler Olivér, 63.) - Kisari Tibor