Nem hitték, hogy Wehrlein Barcelona előtt visszatér

A Sauber német pilótája, Pascal Wehrlein elárulta, csapta úgy kalkulált, a Spanyol Nagydíj lesz az első, amin 2017-ben rajthoz tud állni. Ő azonban mindent megtett azért, hogy hamarabb visszatérhessen a versenypályára.

Pascal Wehrlein (Fotó: XPB) Pascal Wehrlein (Fotó: XPB)Wehrlein a Bajnokok Tornáján sérült meg komolyabban, és mivel nem tudta folytatni fizikai felkészülését, az ausztrál és a kínai futamot is kihagyta. Visszatérésére Bahreinben került sor, most viszont elárulta, csapata eredeti tervei szerint csak Spanyolországba gurult volna pályára, ők ugyanis úgy számoltak, hogy addigra lesz tökéletesen alkalmas a versenyzésre.

„A csapat azt hitte, a barcelonai lesz az első futamom, de számomra ennek nem lett volna értelme. Nem tudtam elképzelni, hogy négy versenyt is kihagyok, szóval azt mondtam: Barcelona előtt!” – nyilatkozta a Motorsportnak.

A németet a tapasztalt fizioterapeuta, Josef Leberer segítette a balesetet követően, kinek tanácsai és edzésmódszerei nélkül úgy érzi, nem tudott volna visszatérni a Spanyol Nagydíj előtt. „Nagyon jó volt, hogy együtt dolgozhattam Joseffel, egy tapasztalt szakemberrel, aki annyira sikeres ebben a sportágban, és aki számtalan nagyszerű pilótával foglalkozott már. Rengeteget tanultam köszönhetően az ő tapasztalatainak” – mondta.

Pascal Wehrlein (Fotó: Moy / XPB Images) Pascal Wehrlein (Fotó: Moy / XPB Images)„Nagy motiváció volt, amikor azt mondta, a barcelonai lehet az első futamom. Lelkesített, hogy elmondhattam neki: nem Barcelona lesz az, hanem egy korábbi! És mindent megtettem, hogy ezt bizonyíthassam is neki. Nagyon keményen dolgoztam, hogy hamarabb visszatérhessek. Ez komoly motiváció volt számomra. Ő is nagyon sokat segített nekem, ahol csak tudott. Azt hiszem, a segítsége nélkül nem térhettem volna vissza mostanáig” – magyarázta.

A fiatal pilóta – aki Spanyolországban pályafutása legjobb eredményét szállította – végül elmondta, most már tökéletesen érzi magát. Amikor megkérdezték, hátrányban van-e még a vetélytársakkal szemben, egy határozott nemmel felelt, majd hozzátette: „Persze, kevesebb futamot teljesítettem, és kevesebb időt töltöttem a volán mögött, mint más, de ez már a múlt. Minden futamon a lehető legjobb eredményre összpontosítok, arra, hogy kihozzam a maximumot! Nagyon jól érzem magam az autóban és a csapat tagjaként, és ez remek dolog” – zárta gondolatát.

Pascal Wehrlein (Fotó: XPB) Pascal Wehrlein (Fotó: XPB)