Terítéken Neymar eladása a Barcelonánál

A labdarúgás világában ez gyakran megesik. Amikor jönnek az eredmények és ezek trófeákkal párosulnak, akkor a problémák eltörpülnek. Viszont ha elmarad a siker, a legkisebb ügy is nagy fejfáját okoz. A Barcelona háza táján jelenleg az utóbbi jellemző.

Nagy visszhangot váltott ki Neymar és a Barcelona másodedzője, Juan Carlos Unzúe összetűzése. Luís Enrique segítője figyelmeztette a brazilt, hogy úgy járhat, mint korábbi klasszis honfitársa, Ronaldinho, aki szerette az éjszakai életet, hozzáállása nem mindig volt kifejezetten professzionális.

Neymar ezt a szívére vette, nem sokkal később azt nyilatkozta, ha Unzúe követi a kispadon Luís Enriquét, akkor ő inkább csapatot vált. Megtörténhet, de kicsi ennek esélye.

Barcelonában viszont nem sokat foglalkoznak a játékos lelkével, az eredményesség inkább fókuszban van. Vagyis inkább az eredménytelenség, ha a katalánok szezonját vesszük górcső alá. A Bajnokok Ligájában nem a várakozásnak megfelelően teljesített a csapat, és a bajnokság is elúszni látszik. Külön fájdalom a gránátvörös-kékeknél, hogy mindeközben a legnagyobb rivális Real Madrid szárnyal. A királyiak ott vannak a BL-döntőben, ahol a Juventus ellen védhetik meg címüket, a bajnokságban pedig egyetlen pontocska elég a Málaga ellen a végső diadalhoz.

Ilyenkor jönnek az elégedetlenkedő szavak, gondolatok, és a jelek szerint az egyik célpont Neymar. Azt senki nem vitatja, hogy a brazil hatalmas játékos. A PSG elleni csodának a BL-ben egyértelmű főszereplője volt és vasárnap is megcsillogtatta tehetségét három góljával a Las Palmas ellen.

Neymar (Fotó: EPA/Angel Medina G.)Ettől függetlenül erősek a hangok, hogy a Messi-Suárez-Neymar trióból (MSN) ő a leggyengébb láncszer, az ő formája ingadozik leginkább. Ennek okát arra vezetik vissza, hogy olykor kimaradozik éjszakánként, életvitele nem élsportolóhoz méltó.

Ezért a Barca vezetőségének egy része nem veti el annak lehetőségét, hogy eladják a brazilt, mert megosztó személyiség, viselkedésével rontja az öltözői morált. Az biztos, hogy egy ilyen döntésnek sok klub örülne. Kíváncsian várhatják a fejleményeket.