Musorujsag
Élő Eredmények

Nincs felemelőbb érzés, mint a Hősök terén vágtázni

m4sport.hu
Hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg a Vajdasági Elővágtát, amely nagyon sokat fejlődött az utóbbi öt évben Bunford Tivadar főszervező szerint.

Bunford a Sportreggeli szerdai adásában elmondta, hónapokig tartó szervezés gyümölcse a rendezvény, amely természetesen hatalmas drukkal is jár, de jóleső érzés és komoly visszajelzés a szervezőknek, hogy nagyon sokan, több mint tízezren látogattak ki a szeptemberi Nemzeti Vágta vajdasági selejtezőjére.

A zobnaticai ménesbirtokon egyébként nagy hagyományai vannak a lovassportoknak, hiszen már az 1700-as évek végétől lovakat tenyésztettek. „Nagyon felemelő érzés, hogy ebben a környezetben tudtuk már ötödik alkalommal megszervezni a Vajdasági Vágtát, mint a Nemzeti Vágta délvidéki előfutamát.”

A főszervező szerint a rendezvény rengeteget fejlődött az első alkalomhoz képest, amikor hatalmas kihívások elé néztek, már csak a kevés lovas okán is. Ezúttal már több célt is kitűztek maguk elé. Az egyik az volt, hogy szélesítsék a lovassportok palettáját a Vajdaságban, de azt is szem előtt tartották, hogy frissítsék, feljavítsák a lovak genetikai állományát, hogy ezáltal tömegesítsék a lovassportokat. „A harmadik célunk pedig a közösségépítés volt. Hogy megerősítsük ebben is a vajdasági közösséget, az együvé tartozást.”

További kihívásként említette a kísérőprogramok megszervezését és koordinálását, valamint az ahhoz kapcsolódó logisztikát, elvégre nagyon sok embert kell mozgatni és a pályát is többször át kell alakítani. „Idén ez már nagyon olajozottan és rutinosan ment, hiszen a szervező csapat állandó” – fűzte hozzá Bunford, aki nagyon elégedett kollégái és segítői munkájával, amit ezúton is megköszönt nekik.

Az elővágtára 22 jelentkező volt, ám az állatorvosi dokumentációk hiányosságai miatt végül csak 19-en indultak a versenyen, amelyet Temerin település Fantázia nevű lova nyert, ám a második Óbecse és a harmadik helyen végző Topolya is képviseltetheti magát a jubileumi Nemzeti Vágtán. „Most már ötödik éve ott vagyunk a Hősök terén, és ennél felemelőbb érzés nincs” – mondta elégedetten a főszervező.

További tartalmak