Több mint ezer dzsúdós és 2017 galamb a Hősök Terén

Június elsején, csütörtökön 15 órakor kerül sor a budapesti judo világbajnokság egyedülálló, kampánynyitó eseményére, amelyen több mint ezer fehér ruhás dzsúdós lepi majd el a Hősök Terét.

A „Judo for the World!” („Dzsúdó a világ”) című flashmob-eseményre mindenkit várnak, aki dzsúdózik vagy dzsúdózott valaha. A szervezők azt kérik, hogy mindenki hozza magával a – lehetőleg fehér – dzsudogiját, s abban álljon a többiek közé. A jelenlévőknek Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke, dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, a világbajnoki bronzérmes Karakas Hedvig és az Európa-bajnok Hadfi Dániel mondja el saját üzenetét, az esemény végén pedig 2017 postagalambbal 2017 üzenetet küldenek el az ország összes tájára és a határokon túlra is a budapesti világbajnokságról.

A galambok már készen állnak:A résztvevők között a világbajnokság előtt kisorsolnak 100 darab Judoggy plüsskutyát és 100 darab világbajnoki pólót, emellett a legfiatalabb és a legidősebb dzsudogis résztvevőt is megajándékozzák.