Musorujsag
Élő Eredmények

Bódog: Ott van a kezedben a saját sorsod

m4sport.hu
Forró hangulatú kiesési rangadót vív egymással az OTP Bank Liga zárófordulójában a Diósgyőr és a Debrecen. Amióta Bódog Tamás átvette a miskolciak irányítását, szárnyal a DVTK, amelynek azonban győznie kell, ha a biztosan bent szeretne maradni az NB I-ben. A Debrecent régi-új trénere, Herczeg András igyekszik kihúzni a csávából.

Bódog Tamás számára nem ismeretlen érzés a kiesés ellen küzdeni. Irányítása alatt remek eredményeket ért el a csapat, ennek köszönhetően a saját kezébe vette a sorsát, amit nagyon fontosnak tart a Diósgyőr mestere.

„Amikor játékos voltam, sokszor megadatott nekem az a szituáció, hogy a kiesés ellen küzdjek vagy pedig a feljutásért. Akkor csúcsosodik ki minden, ott van a kezedben a saját sorsod, mindent megtehetsz érte, utána a szurkolókkal együtt lehet ünnepelni” – mondta bizakodással telve a DVTK trénere.

Novothny Soma a következő szezonban már az Újpestet erősíti, azonban mindenképpen szeretné letenni a névjegyet azzal, hogy bennmaradást ünnepelhetnek a szurkolókkal.

„Az év legfontosabb mérkőzése jön. Gyerekkoromban nyilván nem arról álmodoztam, milyen jó lenne kiesési rangadót játszani, de az ilyen hangulatú mérkőzések, amikor már hétfőn elfogy minden jegy, jelzik nekünk, hogy a nézők mellettünk állnak, ezek azok a mérkőzések, amikor futballistának érezheted magad” – összegezte véleményét az összecsapásról a fiatal játékos.

Debrecenben hétfőn edzőváltás történt, a sikertelen Pontes-éra után a korábbi sikertréner, Herczeg András foglalta el a kispadot. Debrecenben is nagyon várják a rangadót, hiszen bár a kilencedik helyen nekik kevésbé kéne izgulniuk, ám könnyedén alakulhatnak úgy az eredmények, hogy a hétszeres magyar bajnok, a 2000-es évek domináns magyar csapata a másodosztályban kezdi meg a következő idényt.

„Sokan felvetették, hogy az embernek korábban voltak eredményei, és ilyenkor nem félti-e a presztízsét az edző. Azokat az eredményeket már nem tudják elvenni tőlem, most pedig nem az egyéni érdekek a fontosak, hanem a csapat érdekei. Az a fontos, hogy a Loki továbbra is az NB I-ben szerepeljen” – nyilatkozta a Debrecen régi-új vezetőedzője, Herczeg András.

Tőzsér Dániel a Loki egyik meghatározó alakja, aki már korábban is többször letette névjegyét, így természetesen csalódott az idei szereplés miatt, azonban úgy látja, legalább megadják a módját az utolsó fordulónak.

„Egyébként is egy rangadó ez a párharc, főként, ha ilyen célokért kell megküzdenie két ilyen nagy múltú klubnak, Gondolom, hogy a diósgyőriek is sajnálják ezt a helyzetet, de most itt nincs helye barátságnak. Mi azért leszünk a pályán, hogy a DVSC jövőre is az NB I-ben játsszon” – mondta határozottan a Loki kapitánya.

További tartalmak