Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy András: A világbajnokság koronázza meg az évet

M4 Sport
Már csak a világbajnokság hiányzott a Magyar Judo Szövetség repertoárjából, augusztusban azonban ezt az eddig kimaradt eseményt is megrendezheti Magyarország. Az M4 Sport napindító műsorának vendége volt a szövetség sportigazgatója, Nagy András, aki beszélt a hazánkban egyre népszerűbb sportágról, a világbajnoki csapatról, a szervezésről és a szövetség céljairól is.

„Minden a megfelelő ütemben halad” – mondta el a Nagy András, a Magyar Judo Szövetség sportigazgatója az augusztusi, budapesti cselgáncs-világbajnokságról. Magyarországon hatalmas bázisa van a dzsúdónak, több mint 13 ezren választották ezt a sportágat, és űzik rendszeresen, ami megfelelő alapot adott ahhoz, hogy a magyar szövetség megpályázza a vb-rendezést.

Az infrastruktúra-fejlesztésnek és a kiemelt támogatásnak köszönhetően már kimutatható ez a 13.000 versenyző. Az a lényeg, hogy minél többen vegyenek részt a versenyrendszerben, a cél ennek a bővítése, aminek köszönhetően nagyobb lesz a merítési lehetőségünk” – vélekedett a szövetség céljairól a sportigazgató. Nagy András szerint a barcelonai és londoni olimpiai sikerek nagyon kellettek ahhoz, hogy a cselgáncs így fellendüljön Magyarországon.

„Azt gondolom, hogy a csapat kilencven százaléka már megvan – mondta Nagy, de hozzátette, a kínai Grand Prix-versenyen még lesz lehetőség bekerülni a válogatottba.

A Judo Szövetség egy flashmobbal is próbálta népszerűsíteni a sportágat, valamint reklámozni a világbajnokságot: „Nagyon fontosak ezek a rendezvények, és egyre jobban összehozzák a cselgáncs-családot, aminek a megkoronázása lesz az augusztus végi vb”.

A sportigazgató azt is elmondta, hogy a világbajnokságon szeretnék felmérni, kik azok a fiatal versenyzők, akik már a jövőre kezdődő kvalifikációs ciklusban eséllyel léphetnek tatamira. Bíznak benne, hogy a súlycsoportok is elrendeződnek, és a vb után neki tudnak vágni a felkészülésnek. A válogatott gerincét az olimpián kvalifikált versenyzők adják majd, mellettük próbálhatják majd ki magukat a fiatal cselgáncsozók.

Nagy András beszélt az Ungvári Miklós és a szövetség elnöke, Tóth László közötti összetűzésről, valamint a vb-szervezéssel kapcsolatos még hátralévő feladatokról is.

További tartalmak