Musorujsag
Élő Eredmények

Néhány érdekesség a budapesti dzsúdó vb-ről

m4sport.hu/judoinfo.hu
A hazai dzsúdósport ünnepe lesz az első magyarországi világbajnokság, melyet augusztus 28. és szeptember 3-a között Budapesten, a Papp László Sportarénában rendeznek.

A világbajnokság elképesztő összdíjazás mellett kerül megrendezésre, ami az indulók számán is tükröződik majd. Az egymillió dolláros összeg is közrejátszhat abban, hogy a budapesti vb minden bizonnyal túlszárnyalja majd a 2015-ös asztanai vb indulói létszámát (120 ország, 729 dzsúdós).

Az esemény névadó szponzora hét darab gépkocsit bocsájtott a magyar sportolók rendelkezésére, ezzel is megkönnyítve számukra a felkészülést.

Tóth Krisztián már átvehette a szponzori autót (Fotó: judoinfo.hu) Tóth Krisztián már átvehette a szponzori autót (Fotó: MJSZ/Horváth György)

A magyar kerethirdetéssel kapcsolatban Nagy András szakágvezető elmondta, a csapat gerince már kialakult, azonban a végleges névsort az utolsó nagy nemzetközi verseny, a kínai Grand Prix után teszik közzé. A magyar csapat teljes létszámmal, nemenként kilenc-kilenc fővel fog nevezni a budapesti küzdelmekre.

A japánoknál hiányozni fog a riói olimpia három aranyérmese (Ono Sohej, Baker Masu és Tacsimoto Haruka), azonban így is bivalyerős alakulattal érkeznek a sportág hírnökei. A Budapestre utazó fiatal japán csapatban öt világbajnok, hét vb és öt olimpiai érmes sportoló kapott helyet.

A jegyek már megvásárolhatók az augusztus 28-án kezdődő budapesti dzsúdó világbajnokságra, a fokozott érdeklődést pedig kitűnően mutatja, hogy a német küldöttség a világbajnokság egész hetére egy teljes szektort lefoglalt saját szurkolói számára.

Itt megnézheti a budapesti világbajnokság reklámfilmjét és a június 1-én készült flashmob-videót:

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nagy András: A világbajnokság koronázza meg az évet
Már csak a világbajnokság hiányzott a Magyar Judo Szövetség repertoárjából, augusztusban azonban ezt az eddig kimaradt eseményt is megrendezheti Magyarország. Az M4 Sport napindító műsorának vendége volt a szövetség sportigazgatója, Nagy András, aki beszélt a hazánkban egyre népszerűbb sportágról, a világbajnoki csapatról, a szervezésről és a szövetség céljairól is.
Cselgáncs
Beszökött egy dzsúdós Ganxsta Zolee öltözőjébe
Hatalmas álma vált valóra a Fair Play-díjas dzsúdósnak, Csoknyai Lászlónak. A sportoló legnagyobb kedvencével, Ganxsta Zolee-val találkozhatott az otthonában. Csak az utolsó pillanatban tudta meg, hogy kihez is érkezik, de a beszélgetés végén egy övet is ajándékozott neki.
Cselgáncs