Musorujsag
Élő Eredmények

Lemondásokkal jár az EYOF a kajak-kenus reménységeknek

M4 Sport
Kijelölték a július 23. és 29. között megrendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon induló kajak-kenu csapat tagjait, akiknéla további világversenyekkel szemben elsőbbséget élvez a győri viadal – árulta el Dónusz Éva, az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportreggeliben.

Az EYOF-ra külön válogatót tartottak: a nagy mezőnyből végül négy kajakos, Keresztes Kristóf, Opavszky Márk, Rendessy Eszter és Szellák Szabina, valamint két kenus, Horváth Benedek és Molnár Csenge lett kiválasztva.

Részükről azonban lemondással is jár, hogy Győrben ők képviselik a magyar színeket, mert Dónusz Évától megtudtuk, több versenyzőnek le kellett mondania a portugáliai maratoni Európa-bajnokságon való szereplésről. „Az EYOF egy vissza nem térő alkalom, hazai rendezésű esemény, úgyhogy nálunk ez szerepel az első helyen” – indokolta.

Emellett néhányuk jó eséllyel pályázott volna az U23-as vb-csapatba kerülésre, „de a világbajnokság épp az EYOF-fal egy időben zajlik, úgyhogy itt hamar meghoztuk a döntést, hogy az EYOF az ő korcsoportjuk számára még sokkal fontosabb, mint egy ifivébé szereplés” – tette hozzá a kapitány, aki szerint valamennyi versenyszámban nagy az esély a négyhajós döntőbe jutásra.

Az indulást 500 méter női kajak egyesben kivívó, de másik négy számban is rajthoz álló Kőbán Rita-tanítvány, Szellák Szabina szerint a pályafutásukat tekintve nagy önbizalmat adhat neki és társainak, hogy a szakemberek őket látták a legérdemesebbnek a feladatra.

További tartalmak