Massa: Alonsónak talán le kéne lépnie

Ha már nem élvezi a Forma–1-et, akkor Fernando Alonso talán jobban teszi, ha elhagyja a kategóriát és máshol próbál örömöt lelni a versenyzésben – jelentette ki Felipe Massa. És a korábbi csapattárs szerint a McLaren pilótája most nem élvezi túlságosan az F1-es szerepvállalást…

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)Alonso három éve a mezőny közepén/végén harcol a pozíciókért a folyamatosan gyengélkedő McLaren-Hondával. Egy kétszeres világbajnok számára ez már önmagában elegendő indok volna a bosszankodásra, a spanyol azonban az eredménytelenséget leszámítva sem tűnik túlságosan elégedettnek, igaz, az új szabályokkal szerinte is jó irányba indult a sportág.

A versenynaptár bővítéséről viszont hallani sem akar (kijelentette, ha valóban 25 futamot rendeznek egy évben, ő azonnal kiszáll az F1-ből), az indianapolisi kaland után pedig elmondta, az amerikai szériában minden sokkal nyugodtabbnak és boldogabbnak tűnt, ráadásul a versenyzés is jobb, hiszen jóval szorosabb a mezőny.

Felipe Massa (Fotó: XPB) Felipe Massa (Fotó: XPB)„Fernando azért panaszkodik a Forma–1 miatt, mert jelenleg nincs alatta jó autó” – jelentette ki az El Confidencialnak nyilatkozó Massa a korábbi ferraris csapattárs megjegyzései kapcsán. „Az F1 most olyan, mint a ’80-as években volt. A Liberty-vel a megfelelő irányba tartunk, és felkelthetjük az emberek érdeklődését, de az autókkal még mindig vannak feladataink, mert óriási a különbség a Mercedes és a Ferrari valamint a mezőny többi része között” – tette hozzá.

„A kisebb csapatok több lehetőséget érdemelnének, de ez 2020-ig lehetetlen, hiszen csak akkor írnak alá egy új Concorde-egyezményt” – folytatta, majd megkérdezték tőle, Alonso véleménye szerint el fogja-e hagyni a kategóriát, hozzátette: „Ez több dologtól is függ. De szerintem, ha nem érzed jól magad, akkor talán jobb, ha lelépsz. Most nem úgy tűnik, hogy túl jól érezné magát. Szóval, talán. Talán eligazol egy másik csapathoz, vagy új kihívásokkal néz szembe valahol, a Forma–1-en kívül. Ez olyasmi, amit most még nem tudhatunk” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso (Fotó: McLaren-Honda-Andretti) Fernando Alonso (Fotó: McLaren-Honda-Andretti)

Kapcsolódó tartalom