Musorujsag
Élő Eredmények

A Real exelnöke fogadna arra, hogy Ronaldo visszamegy Manchesterbe

m4sport.hu/O Jogo
Ramon Calderon hisz abban, hogy Cristiano Ronaldo jó kapcsolata korábbi edzőjével az MU-ban, Sir Alex Fergusonnal megkönnyítheti a portugál visszatérését az Old Traffordra.

Szerte a világon találgat a sportsajtó, hogy mi lesz Cristiano Ronaldo sorsa a nyár folyamán. A Real Madrid sztárjának kijelentése, hogy el akarja hagyni a királyi klubot, felkeltette mindenki figyelmét. Rögtön szárnya kaptak a pletykák, hogy európai, észak-amerikai és kínai klubok is tolonganak, hogy megszerezzék a Blankók klasszisát.

Mind közül egyre nagyobb visszhangot kap az a verzió, hogy Ronaldo visszatér a Manchester United csapatához. CR7 hat pazar évet töltött el a Vörös Ördögöknél, mielőtt a Real Madridba igazolt 2009-ben. Az akkori pletykák szerint Ronaldo már egy évvel korábban szerződhetett volna a spanyolokhoz, de Ferguson kérésére várt még egy idényt. Köztudott, hogy a portugál és az MU legendás menedzsere között erős apa-fia-jellegű kötelék van.

A Real Madrid egykori elnöke, Ramon Calderon szerint egyáltalán nem lehetetlen, hogy Cristiano Ronaldo visszatér az Old Traffordra.

„Annak idején Ronaldo egy idénnyel eltolta az átigazolását a Madridba Ferguson kérésére, aki olyan a számára, mintha az apja lenne. Imádta a klubot, a szurkolókat és a várost, nem őrültség azt feltételezni, hogy újra ott lesz” – mondta Calderon.

Sir Alex Ferguson és Cristiano Ronado a Bajnokok Ligája döntőn, Cardiffban (Fotó: EPA/UEFA) Sir Alex Ferguson és Cristiano Ronado a Bajnokok Ligája döntőn, Cardiffban (Fotó: EPA/UEFA)

A Kínáról szóló pletykákról is megvan a véleménye az exelnöknek:

„Meggyőződésem, hogy Európában marad. Nem tudom elképzelni őt Kínában vagy a Közel-Keleten, nem az a típusú játékos. Még 3-4 jó éve van a legmagasabb szinten, biztos, hogy további nagy trófeákat akar szerezni, bárhol is legyen” – nyilatkozta a BBC Radio5 Live-nak Calderon.

Ahogyan a spanyol Marca már megírta, Ronaldo nem érzi a Real Madrid támogatását a spanyolországi adóhatóságokkal kapcsolatos problémájában, ráadásul a portugál azt is nehezményezi, hogy a klub szurkolói nem értékelik azt, amit a királyiakért tesz. A Vörös Ördögök iránt érzett szeretete pedig további olaj a tűzre, talán igaza lehet Calderon úrnak.

Azt az egyet viszont hajlamos elfelejteni, hogy már nem Sir Alex Ferguson a Manchester United mestere, hanem az a José Mourinho, aki ugyan honfitársa Ronaldónak, de a kapcsolata egyáltalán nem nevezhető jónak a portugál csillaggal. Ugyanakkor azt sem felejthetjük, hogy Mourinho csalódott amiatt, hogy nem tudta megszerezni Antoine Griezmannt az Atlético Madridtól, a Realból pedig szívesen szemezget. Morata, James Rodriguez és Gareth Bale neve is felmerült a Manchester Uniteddal kapcsolatban, miért ne férhetne a sorba Ronaldo is?

További tartalmak