Az Európa-bajnok nem bírt Mexikóval

Az Eb-győztes portugál labdarúgó-válogatott vasárnap 2–2-es döntetlent játszott Mexikóval a Konföderációs Kupa A csoportjának második csoportmérkőzésén.

Az álmosan csordogáló első húsz perc után előbb Cristiano Ronaldo lőtt a felsőlécre, majd másodpercekkel később Pepe talált be lesről, ám Néstor Pitana játékvezető a videóbírós rendszer segítségével érvénytelenítette a találatot.

Negyedóra múlva viszont tényleg előnyt szerzett az Európa-bajnok: Ronaldo tálalt remekül Quaresma elé, aki Ochoa kapus elfektetése után pöckölte be a labdát a kapuba.

A mérkőzés összefoglalóját az alábbi lejátszóra kattintva nézheti meg:

A mexikói együttes egy portugál védelmi hibát kihasználva még a szünet előtt egyenlített Javier Hernández révén: a felszabadítani igyekvő Guerreiro nem találta el a játékszert, amelyre Carlos Vela csapott le, középre adta, az érkező "Chicharito" pedig hét méterről befejelte.

A fordulást követően inkább a portugálok voltak veszélyesebbek a kapura, s ez végül Cédric jóvoltából érett góllá: a jobbhátvéd egy lecsorgó labdára lecsapva lőtt a kapuba. Hogy mégis döntetlennel záruljon a találkozó, arról egy baloldali szöglet után pontos fejesével Héctor Moreno gondoskodott a rendes játékidő hosszabbításában.

Konföderációs Kupa, A csoport, 1. forduló:
Portugália-Mexikó 2-2 (1-1)

Gól: Quaresma (34.), Cédric (86.), illetve J. Hernández (42.), Moreno (90+1.)

Szombaton játszották:
Oroszország - Új-Zéland 2-0 (1-0)

B csoport, 1. forduló:
Chile-Kamerun 2-0 (0-0)

gól: Vidal (81.), Vargas (90+2.)