Bravúrokkal köszönt el a címeres meztől Fazekas Nándor

Nem Gulyás Péter volt ez egyetlen búcsúzó a vasárnapi válogatott mérkőzésen. A szövetségi kapitánynak, Xavier Sabaténak és Fazekas Nándornak is ez volt az utolsó meccse címeres mezben. A klasszis kapus ráadásul stílusosan köszönt el: előbb egy hetest, majd egy hatalmas ziccert fogott az utolsó két percben.

A válogatott legendás kapusa az 58. percben egy holland hetesre jött Mikler Roland helyére a magyar kapuba, és az utolsó két percben (és persze pályafutása során) nyújtott teljesítménye megerősítette: örökre ott is marad.

A 40 éves hálóőr először védte a büntetőt, majd miután kiörömködte magát a kispadnál, és a társak, valamint a kapitány visszalökdösték a pályára, egy ziccervédéssel zárta válogatottbeli pályafutását.A lefújást követően a többiek természetesen azonnal köré gyűltek, és a szurkolók helyett is öleléssel köszönték meg az utóbbi 19 évet, később fejet is hajtottak előtte és persze a levegőbe dobálás sem maradhatott el.

Fazekas Nándor 1998-ban játszotta első válogatott meccsét, és 236 mérkőzésen védte a magyar kézilabda-válogatott kapuját.

Gulyás Péterhez hasonlóan ő is megkapta a maga mezét, csakúgy, mint az ugyancsak búcsúzó Xavier Sabaté, aki 21 találkozón irányította a nemzeti csapatot.