Fiola Attila két hét múlva már futhat

A lelkiismeretes otthoni munka miatt nagyon jól halad Fiola Attila felépülése. A Videoton védője egy hónapja sérült meg a Ferencváros elleni rangadó 75. percében, másnap meg is műtötték, a fehérvári klub szerint pedig két hét múlva már a kinti futásokat is elkezdheti.

„A műtét utáni első két hét nagyon fontos volt, ugyanakkor az a periódus nem a látványos rehabilitációs munkáról szólt még. Minden nap többször a megengedett mozgásintervallumban úgynevezett bemozgást kellett végeznie otthon Attilának. A harmadik hét elejétől kezdtük el a látványosabb közös munkát. Mivel Attila nagyon lelkiismeretesen végezte el az első két hétben otthon az előírt feladatokat, nagyon jó állapotban vágott bele a rehabilitáció következő fázisába” - szakmázott Barta Gábor fizioterapeuta.

„Jelenleg - a különböző kezelések mellett - már járás-koordinációs feladatokat csinál, emellett pedig rendszeresen szobakerékpározik. A stabilitás-gyakorlatok mellett nagy hangsúlyt helyezünk az izomfejlesztő gyakorlatokra is. Minden nap kicsit fokozzuk a munkát, növeljük a feladatok intenzitását. A jövő héttől elkezdjük a konditermi erőgépek használatát is, reményeim szerint pedig két hét múlva már a kinti futások következnek” - számolt be Fiolával folytatott munkájáról a vidi.hu-n a szakember.

Fiola Attila (Fotó: vidi.hu) (Fotó: vidi.hu)Dr. Kovács Tibor csapatorvos jó döntésnek tartja, hogy gyorsan léptek és a beavatkozás mellett döntöttek, és optimista a hátvéd felépülését illetően.

„Attila sajnos már rutinos rehabilitáló, aki profi módon őrizte meg izmainak állapotát a műtét után. Rögtön a sérülés másnapján az operáció mellett döntöttünk, a műtét során látott anatómia igazolta is ezt a döntésünket. Az ízületet körülvevő izmok állapota jelenleg megközelíti az eredeti, azaz a tökéletes állapotot, mindenki bizakodva tekint a következő hónap elé. Ha semmi nem jön közbe, akkor a sérülés várható felépüléséhez képest egy igen gyors rehabilitációs fázison leszünk túl” - mondta Kovács doktor.