Musorujsag
Élő Eredmények

A Liverpool bejelentkezett Aubameyangért

m4sport.hu
Az üzletet segítheti, hogy a gaboni támadó korábban már dolgozott együtt a Poolt irányító Jürgen Kloppal.

Jürgen Klopp, a Liverpool német vezetőedzője hajlandó 61 millió fontot fizetni korábbi játékosáért, a Dortmundot erősítő Pierre-Emerick Aubameyangért. Klopp szerint a Rómától igazolt Szalah és Aubameyang olyan erősítést jelentene előre a Firmino, Philippe Coutinho, Mane, Lallana négyeshez, amivel reális célkitűzés lehet a klub számára az angol bajnoki cím.

Ugyanakkor az ügyletet nehezíti, hogy a gaboni csatárnak jelenleg 2020-ig szóló szerződése van német klubjával, emellett olyan csapatok is szeretnék soraiban tudni, mint a PSG, a Manchester City, a Chelsea és a Manchester United.

Korábban úgy tűnt, a franciák meg is egyeztek a játékossal, ebből azonban nem lett semmi, ekkor jöttek képbe az angol csapatok. Aubameyang korábban a Dortmundnál két évet már dolgozott Klopp keze alatt és „elégedettek voltak” egymással. Nem mellékesen annak idején pont a szemüveges tréner kérésére szerződtették őt a Saint-Etienne-től.

A Liverpool az elmúlt időben több meghatározó játékost is igazolt Németországból, elég csak Emre Canra, Klavanra vagy Firminora gondolni. A Pool esélyét növeli, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligájában indulhat. Aubameyang az elmúlt szezonban 31 góljával a Bundesliga gólkirálya lett, de ha az összes tétmeccset nézzük, a 2016-17-es szezonban összesen 43 góllal zárt.

További tartalmak