Fontos volt a minifoci-válogatott mentális felkészítése

A magyar minifutball-válogatott Románia legyőzésével megszerezte a bronzérmet a csehországi Európa-bajnokságon. Thassy Tíra, az országos minifutball-szövetség főtitkára, Nagy Lajos szövetségi edző és Fekete Róbert, a válogatott játékosa beszélt a sikerről az M4 Sportreggeliben.

Nagy Lajos szövetségi edző a válogatott felkészüléséről elárulta, erős hangsúlyt fektetett a mentális felkészítésre és úgy érzi, ez sikerült is. Véleménye szerint ennek volt köszönhető, hogy a negyeddöntőben a lengyelek elleni összecsapáson is erősek voltak fejben játékosai és a bronzmeccsen is felülmúlták a románokat, "ezek nem véletlenek".

Thassy Tíra érmet várt a csapattól, elmondta: nagyon jól sikerült a felkészülés, folyamatosan lehetett látni az eredményeket. A szövetség főtitkára kiemelte, nagyon jó a csapat, nagyon jó a csapategység, jó volt a hangulat és ennek meg is lett az eredménye.

Fekete Róbert, a válogatott játékosa kitért néhány ellenfélre (Oroszország, Románia, Kazahsztán), amelyek jóval régebb óta játsszák a minifocit, nagyobb hagyományokkal rendelkeznek és pont ezért kitűnő eredmény a magyar együttes Európa-bajnoki bronzérme.