Litauszki: Kisiklás volt az előző év, a bajnoki címért jöttem haza

A legjobb korban és remek formában szerződött Újpestről a Cracovia Kraków csapatához Litauszki Róbert. Eltelt egy év és a védő ismét a lila-fehérek játékosa. Hazajött újraépíteni magát.

Nagy reményekkel vágott bele a lengyel légióséletbe Litauszki Róbert tavaly nyáron. Nagyszerű szezont zárt Újpesten, jól ment neki a játék, így joggal hihette, hogy új csapatában, a Cracovia Krakówban is megmutathatja tudását. Az első fordulóban a Piast Gliwice ellen mutatkozott be, végigjátszotta az 5–1-re megnyert mérkőzést, majd a következő bajnokin a Nieciecza ellen öngólt vétett a 32. percben, egy beadásnál az ő lábáról pattant a kapuba a labda. A 78. percben lecserélték, és legközelebb több mint négy hónappal később, a Lech Poznań elleni bajnokin kapott lehetőséget.

Az egész szezonban három bajnokin, egy kupamérkőzésen, valamint egy Európa Liga-selejtezőn alig több mint 400 perc játéklehetőséget kapott, így a lengyel klub június 8-án közös megegyezéssel felbontotta a szerződését, és még aznap aláírt Újpestre.

Az m4sport.hu stábja az egyik edzés után kérdezte a szerződésbontás okairól a védőt.