Reagált a Bayern a Ronaldo-ügyre

A Bayern München határozottan cáfolta, hogy lépéseket tett volna Cristiano Ronaldo megszerzésével kapcsolatban.

A Gazzetta dello Sport a hétvégén számolt be arról, hogy a bajor klub kész felvenni a kapcsolatot a Real Madriddal abban az esetben, ha a portugál támadó nem változtatja meg döntését, és az adócsalási ügy miatt tényleg elhagyja a királyi gárdát és Spanyolországot. Az olasz sportlap azzal indokolta a Bayernt lehetséges célpontként, hogy Ronaldo jó kapcsolatot ápol Carlo Ancelotti vezetőedzővel.

Karl-Heinz Rummenigge (Fotó: EPA/Alexander Hassenstein) Karl-Heinz Rummenigge (Fotó: EPA/Alexander Hassenstein)A bajor sztárklub hivatalos honlapján „A nap kacsája” címmel jelent meg egy állásfoglalás a találgatásokkal kapcsolatban. „Hozzá vagyunk szokva, hogy az átigazolási szezonban intenzív spekulációk látnak napvilágot a lehetséges érkezőkről vagy távozókról. Általában ezeket nem kommentáljuk. Most azonban, Cristiano Ronaldo esetében szeretnénk egyszer és mindenkorra világossá tenni, hogy ez a pletyka nélkülöz minden alapot és a mesék birodalmába tartozik” – idézi a közlemény Karl-Heinz Rummeniggét, a Bayernt működtető gazdasági társaság vezérigazgatóját.

A Bild megjegyzi, hogy Cristiano Ronaldo érkezése teljesen felborítaná a bajor sztárklub bérezési szerkezetét, hiszen míg a keret jelenleg legjobban kereső játékosa, Robert Lewandowski bruttó 15 millió eurót keres évente, a négyszeres aranylabdásnak legalább 35 milliót kellene fizetni.