Sabaté: Nagyon fáj, hogy nem sikerült BL-t nyerni

A Veszprémtől és a válogatottól búcsúzó szakember örül, hogy az elmúlt időszakban a fiatalok beépítése nem ment az eredmény rovására.

A hétvégén a magyar kézilabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 35-30-ra verte Hollandiát. A meccsnek különösebb tétje nem volt, az már korábban eldőlt, hogy a magyar csapat ott lehet a januári, horvátországi kontinenstornán. Azonban így is érzelmekkel teli volt a találkozó körítése, hiszen ezen a meccsen búcsúzott a válogatottól Xavi Sabaté kapitány, valamint a kapus Fazekas Nándor, de itt búcsúztatták a már korábban visszavonult Gulyás Pétert is.

A spanyol mester az M4 Sport7fő című műsorában elmondta, nem viselte meg különösebben, hogy már hetekkel korábban tudni lehetett, nem folytathatja a munkát a válogatottnál. Elmondta, jól ismeri a magyar kézilabdát, profiként csinálta, amit a legjobbnak látott.

Akkor érkezett, amikor baj volt, és úgy érzi, sikerült szép eredményeket elérnie, megemlítve a szerbek elleni vb-selejtezőt, valamint a vb-n szerzett hetedik helyezést. Azt gondolja, jól állunk, hiszen számos fiatalt sikerült beépíteni a csapatba. „Ha a szezon elején azt mondom, ennyi fiatal lesz stabil válogatott, mindenki azt mondja, bolond vagyok” – nyilatkozta Sabate.

Elárulta, a legjobban az fáj neki, hogy nem sikerült BL-t nyernie a Veszprémmel, amire tavaly lett volna a legnagyobb esélye. Tisztában volt vele, nem könnyű ennyi sztárral együtt dolgozni, de csak jót tud mondani róluk, hiszen amit kért, mindent megcsináltak, és az első naptól az utolsóig mindenki segítette a munkáját. Több megkeresése is volt az elmúlt időben, de most pihen egy kicsit, és csak utána dönt a folytatásról.

A műsorban megszólalt Gulyás Péter is, aki két legmeghatározóbb emléke közül a tavalyi elvesztett BL-finálét, valamint a Marian Cosma halála utáni meccset említette meg. Amikor megtudta, hogy a következő szezonban a Veszprémet irányító Vranjes nem számít rá, tudta jól, ez pályafutása végét is jelenti, mert nem akart a Veszprémen kívül más csapatban játszani.