Musorujsag
Élő Eredmények

Távozhat a bajnok fehérváriak edzője

m4sport.hu
Hiába lett bajnok az Alba Fehérvárral Braniszlav Dzunics, egyáltalán nem biztos, hogy ő marad a csapat edzője.

Az Alba Fehérvár a mindent eldöntő ötödik meccsen 78-71-re legyőzte a Falcót a férfi kosárlabda bajnokság döntőjében, ezzel a klub ötödik bajnoki címét szerezte. A bb1.hu szakportál a győzelem másnapján közölt hosszabb interjút Braniszlav Dzunics vezetőedzővel, aki beszélt a teljes szezonról, az ünneplésről és természetesen saját jövője is szóba került.

Elárulta, előbb hazaért, mint a játékosok, hiszen kora miatt nem bírta volna velük az ünneplés „tempóját”. Úgy véli, a döntőben három negyeden keresztül nagyon jól játszottak, főleg a védekezésben nyújtották azt, amit megbeszéltek. Ugyanakkor roppant sportszerűen elismerte, ellenfelük a döntő ötödik meccsén is megmutatta, hogy remek csapatról van szó.

Ennek ellenére hiába jött fel a Falco a végén négy pontra, ekkor is úgy érezte, hogy ezt a meccset ők fogják megnyerni. A bajnokság során is sokszor előfordult, hogy nagyobb előnyüket elherdálták, de Dzunics szerint ez elsősorban annak tudható be, mert külföldi játékosaik nagyobb része fiatal és tapasztalatlan és a hosszú idény ellenére sem tudták mindig megérteni egymást a játékosok.

„Nem is emlékszem, mikor volt olyan utoljára, hogy ennyi újonc külföldivel valaki bajnoki címet nyert. Nagyon erős játékosállományunk volt, a legjobb három magyar kosaras közül kettő nálunk pattogtatott Lóránt Péter és Keller Ákos személyében” – értékelte csapata erősségét a mester.

Dzunics úgy fogalmazott, százszázalékosan elégedett, hiszen voltak gyengébb meccseik és jelenleg is lehet még miben tovább fejlődniük, ez azonban általános jelenség. Ez a mostani aranyérem azért kedves a számára, mert nagyon sok fiatal amerikaival sikerült megszereznünk.

Azt ugyanakkor nem tudta megmondani, marad-e a csapat edzője, hiszen jelenleg tárgyal a vezetőkkel a folytatásról. De – csak úgy, mint 2013-ban, amikor szintén vele lett bajnok az Alba – most is lát rá esélyt, hogy máshol folytatja. Ahogy fogalmazott, előfordulhat, hogy nem ő marad az Alba edzője.

További tartalmak