Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso már 40-nél tart

FIA
Ez már összesen 70! Újabb büntetéseket osztottak ki a McLaren két versenyzőjének Azerbajdzsánban.
Fernando Alonso (Fotó: McLaren) Fernando Alonso (Fotó: McLaren)

Lassan olyan ez, mint a pengő hiperinflációjáról szóló viccek: éppen csak hírt adunk a McLaren következő büntetéséről, máris jön az újabb. A Honda már csütörtökön jelezte partnerének, hogy a különböző erőforrás-részegységek cseréje miatt várhatóan csak a mezőny legvégéről fog indulni mindkét versenyzőjük.

Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne pénteken 15-15 rajthelyes büntetést kapott, ám a belga esetében már akkor tudható volt, hogy a második edzés után újabb cserék jönnek, újabb 15 rajthellyel.

Azóta kiderült, Alonso még rosszabbul jár. A csapat szombatra neki is ismét kicserélte a V6-os motorját, a turbóját, az MGU-H-ját és MGU-K-ját, így a kétszeres világbajnok már összesen 40 rajthelyes hátrasorolásnál tart. Vandoorne-nak „csak” 30-a van, így ha nem jönnek újabb cserék, a belga idén először csapattársánál kedvezőbb pozícióból rajtolhat.

Biztosan boldog.

A két versenyző a 8. hétvégén egyébként már a 7. turbóját és MGU-H-ját használja egy olyan évben, amelyben 4-gyel kellene teljesíteni a 20 futamot. Eddigi szezonjukat ezzel lényegében össze is foglaltuk.

További tartalmak