Meglepő hiányzó a Fradi Európa Liga-keretében, érdekes név a Vasaséban

Csütörtökön kezdetét veszi a labdarúgó Európa Liga selejtezősorozata. A magyar csapatok természetesen már az első körben érdekeltek, a nyitó fordulóra le is kellett adniuk a nevezési listájukat. A legnagyobb meglepetés, hogy a Fradi névsorából hiányzik Bognár István.

Bognár kihagyás azért is érdekes, mert Thomas Doll 23 kiválasztottja között ott van a 18 éves Kundrák Norbert és 17 esztendős Csonka András is. Hogy ez jelent-e bármit a tavasz végére egyre több szerepet kapó Bognár szempontjából, az a jövő kérdése.

A hétfőn bejelentett új igazolás, a Bajnokok Ligája-triplával is rendelkező Rui Pedro sem került rá a listára, de a korábban érkezők egytől egyig megtalálhatók rajta.

A Ferencváros kerete a Jelgava ellen:

kapusok: Dibusz Dénes, Holczer Ádám, Varga Ádám
védők: Batik Bence, Botka Endre, Leandro, Otigba Kenneth, Janek Sternberg
középpályások: Bőle Lukács, Csernik Kornél, Csonka András, Gera Zoltán, Fernando Gorriarán, Hajnal Tamás, Julian Koch, Lovrencsics Gergő, Amadou Moutari
támadók: Böde Dániel, Kundrák Norbert, Lovrencsics Balázs, Priskin Tamás, Radó András, Varga Roland

A Vasasnál az egyetlen nyári szerzemény, a cseh Vit Benes biztosan nem játszik a Beitar ellen, tekintve, hogy nem kapott helyet a párharcra benevezettek között. A megműtött Berecz Zsombort viszont felépülése esetén bevetheti Michael Oenning.

Ahogy Ferenczi Istvánt is pályára küldheti, ami azért lenne meglepő, mert az erőnléti edzőként is működő 39 éves támadó a hónap elején bejelentette visszavonulását.

A Vasas kerete a Beitar Jerusalem ellen:

kapusok: Nagy Gergely, Vukašin Poleksić, Póser Dániel
védők: Felix Burmeister, Debreceni András, Hangya Szilveszter, Manjrekar James, Kire Ristevski, Vaskó Tamás
középpályások: Berecz Zsombor, Kleisz Márk, Vida Máté
támadók: Ádám Martin, Ferenczi István, Gaál Bálint, Gergye Dániel, Király Botond, Kulcsár Tamás, Murka Benedek, Jevhen Pavlov, Mahir Saglik,

A Videotonnál az új edző, Marko Nikolić semmi meglepővel nem szolgált.

A Videoton kerete a Balzan ellen:

kapusok: Horváth Tamás, Kovácsik Ádám, Zöldesi Illés
védők: Fejes András, Fiola Attila, Juhász Roland, Loic Nego, Stopira, Szolnoki Roland, Tamás Krisztián, Vinícius Paulo
középpályások: Barczi Dávid, Bódi Ádám, Anel Hadžić, Kovács István, Sejben Viktor, Asmir Suljić, Pátkai Máté, Varga József
támadók: Bévárdi Zsombor, Géresi Krisztián, Danko Lazović, Mirko Marić, Marko Šćepović

Az EL 1. selejtezőkörének első mérkőzései közül csütörtökön a 18:45-kor kezdődő Ferencváros–Jelgava és a 20:45-kor kezdődő Videoton–Balzan összecsapást közvetíti élőben az M4 Sport és az m4sport.hu.