Musorujsag
Élő Eredmények

„A nyafogó Grosjean örüljön, hogy még az F1-ben van”

Motorsport
A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff odaszólt az időmérő után panaszkodó Romain Grosjeannak: elmondása szerint a „nyafogó” franciának örülnie kellene, hogy egyáltalán még ott lehet a királykategória mezőnyében.
Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)

A Haas versenyzője bosszankodott egy sort, miután Lewis Hamilton feltartotta őt az időmérő utolsó szakaszában, majd miután a brit megúszta büntetés nélkül a történteket, megjegyezte, ez annak köszönhető, hogy riválisa esélyes a bajnoki címre. Az ügyben nemrég Hamilton főnöke, Toto Wolff is megszólalt, aki egy cseppet sincs megelégedve Grosjean álláspontjával.

Úgy érzi, ismerve versenyzői múltját (azt, hogy pályafutása elején több balesetet is okozott, 2012-ben pedig egyfutamos eltiltást is kapott egy komoly hiba után), a franciának nem kellene másokat bírálnia. „Vannak, akik mindig nyafognak” – kezdte az osztrák szakember, amikor Grosjean megjegyzéséről kérdezték. „Nem akarom kommentálni. Amikor büntetést kér másnak, Grosjean visszatekinthetne a pályafutására. Örülnie kellene, hogy az F1-ben vezethet” – tette hozzá.

Az amerikai istállót vezető Günther Steiner eközben kiállt Grosjean mellett, mondván abban az esetben, ha a francia tartotta volna fel hasonló módon Hamiltont, szinte biztos, hogy ő büntetést kapott volna. „Ha visszatekintesz, és felteszed magadnak a kérdést, mit kapott volna Romain, ha ezt teszi Hamiltonnal, akkor azt hiszem, ez a válasz” – kezdte.

Toto Wolff (Fotó: XPB) Toto Wolff (Fotó: XPB)

„Valamit tenni kell. Azt mondja, (Grosjean) egyébként sem javított volna a pozícióján. Tudom. De ha mi akadályoztuk volna Hamiltont, akkor mi büntetést kapunk. És ennek komoly jelentősége lenne, mert hátrébb kerülünk a rajtrácson és pontokat veszítünk. Mindenkinek van veszítenivalója, szóval ne csináljuk ezt. Lewis egy világbajnok, ő jobb ennél. Miért kell akadályoznia?” – tette fel a kérdést, majd elhintette, a „nagyokkal” mindig elnézőbben bánnak.

„Egy kicsit egyenlőbbnek kell lennünk. Nem mindig arról folyik a diskurzus, hogy közelebb kell hozni egymáshoz a csapatokat? Ha létrehozunk két osztályt, akkor sosem leszünk közelebb egymáshoz. Van egy osztály, ami eldönti, mit akar csinálni, és van egy másik. Összébb kell hozni a mezőnyt, de ez nem mindig áll összhangban a büntetésekkel” – zárta gondolatát.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

Günther Steiner (Fotó: XPB) Günther Steiner (Fotó: XPB)

További tartalmak