Alonso: A McLarennek gyorsan kell döntenie!

A csapat spanyol klasszisa, Fernando Alonso örülne, ha a McLaren gyorsan döntést hozna arról, milyen motorokat használ a következő szezonban, így ugyanis a lehető leghamarabb elkezdhetnék az új autó fejlesztését.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)Újabb katasztrofális szezonkezdése után (10 futamot követően, vagyis az idény felénél mindössze két pont áll az istálló neve mellett) a McLaren fontolóra vette, idő előtt felbontja szerződését motorpartnerével, a Hondával. Jövőre mindenképpen versenyképesebb erőforrásokat akarnak, ez ugyanis sztárpilótájuk, Fernando Alonso megtartásához is kulcsfontosságú „feltétel”.

A kétszeres bajnok kijelentette, támogatni fogja csapata döntését, de egyúttal reméli, a szóban forgó döntés a lehető leghamarabb megszületik. „Minden rajtuk áll, de szerintem sokkal jobb, ha hamar meghozzák a döntést, mert akkor jobban fel tudnak készülni a következő szezonra, szóval szerintem azon lesznek, hogy gyorsan eldőljön a dolog” – nyilatkozta, miután egy műszaki hiba miatt idő előtt fel kellett adnia a Brit Nagydíjat. „Támogatni fogom őket” – tette hozzá.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)Ami a folytatást illeti, a McLaren számára a Magyar Nagydíj lehet az egyik legjobb esély az évben arra, hogy fontos pontokat szerezzen, papíron ugyanis a pálya fekszik az autójuknak. A versenyt Alonso is várja, ígérgetni, vagy hiú ábrándokat ébreszteni viszont nem akar. „Nekem és a csapatnak is Magyarország 15 nap múlva jön. Egy esély, ez a valóság. A többi csak álom” – mondta.

Később ismét utalt rá, a McLaren-Honda leggyengébb része jelenleg egyértelműen az erőforrás, majd amikor megkérdezték, a Ferrari vagy a Mercedes erőforrásával az élen lennének-e, elmondta: „Ki tudja. Nehéz elképzelni az autók és a motorok más kombinációját, de az szerintem tejesen egyértelmű, hogy mi hiányzik. Ha ezen javítunk, versenyképesebbek lehetünk. De nem a közeljövőben. A realitás az, hogy Magyarországon valamivel jobbak lehetünk. Ez egy jó lehetőség lesz számunkra, szóval reméljük, hogy az eredményünk is jobb lesz” – magyarázta.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)Végül elismerte, a mai kiesés nem volt annyira fájdalmas, mert nem harcolt a pontszerző helyezésekért. „Kemény idők ezek. Sajnos ma ismét volt egy problémánk. Azt hiszem, az üzemanyagpumpával. Ez remélhetőleg nem károsította az erőforrást, amit a folytatásban is használhatunk majd. Nehéz hétvége volt. A mezőny végéről indultam, és követnem kellett egy csomó autót. Nehéz futam volt. Nem voltunk a pontzónában, szóval ez a kiesés most kevésbé fájdalmas, hiszen egyébként sem szereztünk volna pontot” – zárta gondolatát.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!