Brit Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Zsinórban negyedszer, összességében ötödször nyerte meg hazai versenyét Lewis Hamilton, akinek nyugodt délutánja volt a mezőny élén, mögötte viszont voltak érdekes történések: a második helyre a 9. rajtkockáról induló Valtteri Bottas kapaszkodott fel, a harmadik pozíció pedig Kimi Räikkönené lett a Ferrari számára kaotikus utolsó köröket követően. Nézzük, hogy értékeltek a főszereplők!

Motor Racing - Formula One World Championship - British Grand Prix - Race Day - Silverstone, EnglandLewis Hamilton (Mercedes – 1. hely)

„Nem tudom leírni, mit érzek! Egészen elképesztő itt lenni. Büszke vagyok, hogy mindenhol láthatom a zászlókat, és arra, hogy ilyen komoly biztatást kaptam a hétvégén. Nagyon szépen köszönöm, hogy szurkoltatok, és a csapat mellett álltatok. Valtteri is remek munkát végzett, szóval tökéletes hétvége volt. Mindenkinek köszönetet szeretnék mondani, azoknak, akik a TV-ben nézték, a kissrácoknak, Billy-nek (Monger) és azoknak is, akik kijöttek. Ti inspiráltatok a hétvégén. Nektek ajánlom a győzelmet.”

Valtteri Bottas (Mercedes – 2. hely)

„Nagyon örülök a mai eredménynek! Egyáltalán nem volt könnyű futam. A 9. helyről indultam, és aztán elég sok autót meg kellett előznöm. A csapat mindent remekül csinált, és a taktika is rendben volt, szóval csak leszegtem a fejem, és mentem előre. A végén Kimi gumigondjával szerencsénk volt, de összességében remekül alakult a hétvége. Mindenkinek köszönjük a szurkolást!”

Kimi Räikkönen (Ferrari – 3. hely)

„Többé-kevésbé kihoztuk az autóból azt, amit lehetett. Egyszerűen a Mercedes ma egy kicsit gyorsabb volt. Voltak pontok, amikor egy kicsit szenvedtem és szerettem volna gyorsabban menni. Peches szituáció volt ez a gumival. Nem robbant fel, de levált a futófelülete. Nem tudom, mi volt az oka. Szerencsére vissza tudtam jönni a pályára, de egy körrel később Sebastiannak (Vettel) is ilyen problémája volt, szinte ugyanott, ahol nekem. Nem vagyok boldog, de a semminél ez is jobb!” 

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!