Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton uralta a futamot – csak az előnyt kellett tartania…

Sky Sports
Egy remek rajt, és az előny kezelése – ezek voltak Lewis Hamilton ötödik hazai sikerének kulcsai Silverstone-ban, ahol ismét hatalmas tömeg éltette az örömmámorban úszó háromszoros bajnokot. Nem is győzte hangsúlyozni, mennyire hálás a támogatásukért…
Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Tegnap pályacsúcsot érő körrel szerezte meg a rajtelsőséget, ma pedig kívülről nézve könnyed győzelmet aratott a Mercedes versenyzője, aki a futam leggyorsabb körét is megfutotta, nem túlzás tehát kijelenteni, ismét ő volt Silverstone egyeduralkodója. A leintés után elmondta, melyek voltak az újabb otthoni siker kulcstényezői.

„Jól rajtoltam, aztán kezelnem kellett a Kimivel (Räikkönen) szembeni különbséget. Lépésről lépésre építettem fel az előnyt” – kezdte mondandóját a versenyt követő sajtótájékoztatón. „Azt terveztük, hogy a 19. kör környékén fogunk kiállni, és addigra fel kellett építenem egy komolyabb előnyt. Ezt sikerült összehozni, és onnantól kezdve az volt a lényeg, hogy kezelni tudjam a 12-14 másodperces előnyt Kimivel szemben” – hangsúlyozta.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Figyeltem a kivetítőket a pálya néhány részén, és láttam, hogy Valtteri is jó versenyt fut. A verseny végén szemcsésedtek az abroncsaim, és fellépett némi vibráció, de visszább vehettem, mert a többiek is gondban voltak” – beszélt a futam végéről, ami a nagy ellenfél, vagyis a Ferrari számára volt leginkább drámai, hiszen a csapat mindkét versenyzőjének gumiproblémája adódott.

Miután zsinórban negyedszer is elsőként haladt át a célvonalon hazai közönsége előtt (ezzel beállítva Jim Clark rekordját), Hamiltont ismét hatalmas ováció fogadta. A hivatalos sajtótájékoztató előtt a tavalyi évhez hasonlóan hosszú percekig ünnepeltette magát a szurkolókkal, akik igazi rocksztárként ünnepelték, miután közéjük ugrott. A szurkolásért már a dobogón is köszönetet mondott, de a hivatalos sajtótájékoztatón sem felejtette el a hálálkodást.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Nagyon elégedettek lehetünk ezzel a hétvégével, amit a szurkolók tettek igazán különlegessé. Áldottak vagyunk, hogy elmaradt az eső, és hogy ilyen támogatást kaptunk. Láttam a zászlókat és éreztem az energiát. Fantasztikus támogatást kaptam az alapítványoktól érkező gyerekektől, és Billy Mongertől is, aki ellátogatott hozzánk” – zárta gondolatát.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak