Musorujsag
Élő Eredmények

A finnek gyorsak, a finnek várnak – de hol van Hamilton?

FIA
Komikus jelenet volt, ahogyan Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen egykedvűen várta a Brit Nagydíj sajtótájékoztatójának kezdetét, miközben Lewis Hamiltonnak nyoma veszett…
Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen türelmesen várakozott (Fotó: Formula1/Twitter) Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen türelmesen várakozott (Fotó: Formula1/Twitter)

A finnekről köztudott, hogy jó autóversenyzők, ezt vasárnap az is bizonyította, hogy mindjárt két honfitársuk is képviselte őket a dobogón. De a finnek nyugodtak és türelmesek is, amit Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen a díjátadót követő sajtótájékoztatón igazolt.

A két finn már beült a helyére, miközben a közöttük lévő szék még mindig üresen várakozott. A csúszás okát Lewis Hamilton jelentette, aki úgy döntött, győzelmét azzal ünnepli meg, hogy a tömegbe veti magát. Miközben ő szó szerint úszott a dicsőségben odakint, két kollégájáról remek felvételek készültek odabent…

Aztán végül csak megérkezett a főszereplő is.

Fotó: XPB Fotó: XPB

„Nem feltétlenül a verseny miatt izzadok most, inkább azért, mert kifutottam a közönséghez, hogy tömegszörföljek egyet” – magyarázta Hamilton a sajtótájékoztató kezdetén. „Elképesztő támogatást kaptam ezen a hétvégén! A közönség miatt örülök, hogy az eső elmaradt. Elképesztő mennyiségű zászló volt, hatalmas támogatás, félelmetes energiák.”

Fogadtatásából nem úgy tűnt, hogy az emberek annyira neheztelnének rá a londoni F1-es parádé kihagyása miatt, mint egyes újságírók.

Motor Racing - Formula One World Championship - British Grand Prix - Race Day - Silverstone, England

Hamilton azonban nemcsak ezzel és teljesítményével hallgattatta el kritikusait, hanem azzal is, hogy hazai versenyén különösen jótékony hangulatában volt, és a hétvégén többek között beteg gyerekeket is vendégül látott garázsában, mintegy azt is üzenve, ő nagyon is figyel a szurkolóira.

Elmondása szerint ez ugyancsak inspirációt jelentett számára. „Komoly támogatást kaptam a Great Ormond Street és a Starlight Foundation gyerekeitől, valamint Billy Mongertől, aki áldást jelentett a csapatunk számára. És ott van az új barátom, Michael, aki rákkal küzd, és Dél-Afrikából jött el. Ő lent volt az autómnál, miközben én a dobogón álltam. Ezt a győzelmet neki és minden gyereknek ajánlom, akinek most küzdenie kell” – mondta a Brit Nagydíj immáron ötszörös győztese.

Hangulatképek Hamilton ünnepléséről:

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2017/07/XPB_893999_1200px-1024x681.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak