A futballtörténelem legdrágább csapata

Ha posztonként vesszük azokat a játékosokat, akikért valaha a legtöbbet fizették, egy 669,25 millió font összértékű csapat jön össze.

Jelenleg Paul Pogba az a labdarúgó, akiért eddig a legtöbbet adták, tavaly a Manchester United 93,25 millió fontot fizetett a Juventusnak érte. (Egyébként az idei év eddigi legdrágább igazolása is a MU-hoz kötődik Lukaku személyében, akiért 72 millió fontot fizettek.) Figyelve az idei átigazolásokat, nem lennénk meglepődve, ha ez a rekord rövid időn belül megdőlne.

Összeszedtük, jelen pillanatban posztonként kik a legdrágábbak, ezáltal melyik lenne a világ legdrágább csapata. Kapusposzton a Benficától ezen a nyáron a Manchester Cityhez szerződő Ederson Moraes a csúcs, érte 35 millió fontot tettek le.

A jobbhátvéd is a Cityé, szintén idén fizettek Kyle Walkerért 50 millió fontot. De ugyanennyit költöttek tavaly a két középső védőért is, David Luizért (PSG→Chelsea) és John Stonesért (Everton→M.City). Balhátvéd posztján is egy manchesteri játékos, az MU-t erősítő Luke Shaw áll, aki három éve 28 millió fontért érkezett a Southamptontól. Ezzel az összeggel a csapat „legolcsóbb” játékosa.

A középpálya két szélen egy egykori és egy jelenlegi Real Madrid-játékos szerepel, Gareth Bale-t 85,3 millió fontért vették a Tottenhamtől, míg Di Mariát 59,7 millióért engedték el három éve az MU-hoz, ahonnan aztán egy évvel később jóval olcsóbban tovább állt.

A középpálya közepén a már említett Pogba mellett James Rodriguez kaphat helyet, akiért többek között a Di Mariáért befolyt összegből szorítottak ki három éve a madridiak 63 millió fontot.

Támadó szekcióban Cristiano Ronaldo szerepel, akiért nyolc éve fizettek Madridban 80 millió fontot. Mellette az argentin Higuain, ő a Napoli–Juventus utat tette meg 75,3 millió font ellenében.

A lista érdekessége, hogy mindössze David Luiz és Higuain azok, akik nem köthetők csúcsigazolásuk kapcsán a két manchesteri klubhoz, illetve a Real Madridhoz. A világ legdrágább csapatának „értéke” 669,25 millió font.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!