A Haas már 2018-ra összpontosít

A csapatvezető, Günther Steiner szerint a Haas-istálló már inkább a 2018-as szezonra összpontosít. A szakember nyilatkozatában azt is elárulta, alakulata előrelépést tett az életüket most már másfél éve nehezítő fékproblémák ügyében.

Haas logó (Fotó: XPB) Haas logó (Fotó: XPB)A második királykategóriás szezonját teljesítő amerikai csapat jelenleg hetedik a gyártók bajnokságában és csak négy ponttal marad el az előtte tanyázó Toro Rossótól. Az előrelépés értekében természetesen igyekeznek új fejlesztéseket bevetni, költségvetésük azonban limitált, így már a következő szezonra is gondolniuk kell.

Sőt, a csapatvezető elmondása szerint már meg is hozták a folytatással kapcsolatos talán legfontosabb döntést, és mostantól több forrást szánnak a 2018-as autó tervezésére. „A csapat minden figyelme a 2018-as autóra összpontosul” – mondta az Ekstra Bladet című dán lapnak.

Steiner egy másik fontos hírről is beszámolt a Brit Nagydíj után. Elmondása szerint végre sikerült előrelépni a fékekkel kapcsolatban azt követően, hogy az istállót folyamatos hibák hátráltatták, melyek elsősorban Romain Grosjeannál jelentkeztek (ő a hétvégén egy másik gyártó termékeit használta). „Mindkét pilóta esetében rendben voltak a fékek, de ez a pálya is csak egy lépés volt a végső megoldás felé vezető úton” – jelezte.

Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)Ami magát a hétvégét illeti, az időmérőn még jól teljesítő Grosjean (bejutott a Q3-ba is) és Kevin Magnussen sem került be a pontzónába; a dán tizenkettedik, a francia tizenharmadik lett Silverstone-ban. „Átlagos hétvége volt” – értékelt a csapatvezető. „Bár nem szereztünk pontokat, de Kevin versenytempója egészen jó volt. A rajtnál sajnos elveszítettünk néhány pozíciót, és így végül ezeken a helyeken zártunk” – tette hozzá tárgyilagosan.

„Ismétlem, hasonló volt a versenytempónk a közvetlen ellenfeleikéhez, csak egészen egyszerűen rosszabb helyzetben voltunk. Még mindig bízom a versenyautónkban, és harcban vagyunk a középmezőnnyel. Most a sor vége felé voltunk. Hétvégéről hétvégére változik a helyzet. Jobb eredményre vágytunk, de legalább mindkét autó célba ért” – zárta gondolatát.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!