Musorujsag
Élő Eredmények

Federer egy lapon Muhammad Alival és Michael Jordannel

MTI
A nemzetközi sajtó elragadtatottan írt Roger Federer vasárnapi diadaláról, arról, hogy a svájci sztár nyolcadszor nyerte meg a wimbledoni teniszbajnokságot, és 19. Grand Slam-trófeájával tovább javította saját rekordját.

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung: „Federer szettveszteség nélkül lett a legtöbb wimbledoni cím tulajdonosa. Még keressük a szuperlatívuszokat és a történelmi példákat.”

Tages-Anzeiger: „Ezzel eltűnt az utolsó szemernyi kétség is afelől, hogy Federert a sport legnagyobbjaival említhessük egy lapon: Muhammad Alival és Michael Jordannel.”

Blick: „I. Rogert már korábban királlyá koronázták, hierarchikusan ezt elvileg nem lehet tovább fokozni. Pedig valamit legkésőbb most ki kellene találni Federernek. Mi, svájciak, először is élvezzük ki ezt a napot.”

Basler Zeitung: „Már nem volt semmi szükség egy újabb bizonyítékra, hogy Federer a teniszsport legnagyobbja. Ez már az Australian Openen aratott diadalával egyértelművé vált. Az viszont, ahogy nyolcadik wimbledoni serlegét megszerezte, egy új, ismeretlen szintre emelte őt. Utoljára Björn Borg volt képes 41 évvel ezelőtt arra, hogy szettveszteség nélkül győzzön az All England Clubban.”

Anglia:

BBC: „Cilic még igazán meg sem dolgoztatta Federert, aki alig került bajba a hét meccs során.”

The Independent: „Federer a sport kiváló nagykövete, és a földgolyó legjobb teniszezője. Alig egy hónap van hátra a 36. születésnapjáig, de az elmúlt hetekben úgy táncolt a pályán, mint egy tinédzser a diszkóban.”

The Guardian: „Federer bebetonozta magát a sport legnagyobbjai közé. Cilic reményeit a lábán egy hólyag zúzta szét, amely korlátozta a mozgását, és elterelte a gondolatait. Pályafutásának őszén a svájci sztárnak nincs ellenfele.”

The Telegraph: „Federer a brit sporttörténelem része, egy egyszemélyes állandó kiállítás, amelynél azt kívánja az ember, hogy sose zárjon be.”

Mirror: „Ő minden idők legnagyobbja. Nem érdemes az ellen fogadni, hogy jövőre begyűjti kilencedik bajnoki címét is.”

A pillanat, amikor Roger Federer nyolcadszor ült fel Wimbledon trónjára. EPA/PETER KLAUNZER EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES

Ausztria:

Kurier: „Roger királyt újra megkoronázták. A veterán a csúcson.”

Der Standard: „Öt évvel előző wimbledoni sikere után Federer újabb mérföldkőhöz érkezett mesés karrierjében. Először mutatta meg a kupát ikerfiainak, a hároméves Leónak és Lennynek.”

Franciaország:

Le Figaro: „Az ő esetében már régen kifogytunk a jelzőkből. Federer regényének egyszerűen nem szakad vége.”

L’Equipe: „Ha az isteni Federer csak egy bejegyzés lenne a rekordok könyvében, akkor nem hatna a varázslat, és nem rajonganának érte. A briliáns ütésein csodálkozó sok +óh+ és +ah+ mögött azonban ott van, hogy az elmúlt években több hullámhegy és völgy is volt a pályafutásában.”

Le Parisien: „Nincs már szó Federer méltatására, pedig sürgősen újakat kell találnunk a 19. Grand Slam-diadalához. A 35 éves király öt év után nyert ismét Wimbledont. Őrület.”

Spanyolország:

El Mundo: „Federer aurája elnyelte Cilicet. A svájci úgy nyerte meg a döntőt, hogy bőven maradtak tartalékai.”

Marca: „A legenda él tovább. Ő minden idők legnagyobbja, és ez sokkal többről szól, mint a meccseinek a végeredménye.”

La Vanguardia: „Muhammad Alit annak idején a huszadik század legjobb sportolójává választották. Úgy tűnik, az ebből a századból eltelt 17 év elég ahhoz, hogy Federert az első számú esélyessé tegye a 21. század legjobbjának jelöltjei között.”

A Federer-család boldogsága. EPA/DANIEL LEAL-OLIVAS / POOL EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Olaszország:

La Stampa: „Federer legendává vált, ő a tökéletes bajnok.”

La Repubblica: „Federer Wimbledon császára, maga az időtlen szépség.”

Gazzetta dello Sport: „VIII. Federer király.”

Szlovákia:

Dennik N: „Federer valami gyönyörűt csinált a teniszből, egy igazi művész.”

Csehország:

Pravo: „Federer bebizonyította, hogy az életkor csak egy számadat.”

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak

Kapcsolódó hírek