Maradj otthon, ez már kínos!

Ideje, hogy a Red Bull ajtót mutasson Danyiil Kvjatnak – véli az orosz újabb balesete és büntetése után Jacques Villeneuve.

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB) Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)A Toro Rosso versenyzője az elmúlt két hétben büntetéseivel és rajt utáni baleseteivel vétette észre magát. Danyiil Kvjat Ausztriában Fernando Alonsót és Max Verstappent, Silverstone-ban csapattársát, Carlos Sainzot ütötte ki mindjárt a verseny elején. Az FIA mindkét alkalommal őt találta vétkesnek a balesetben, melyekért áthajtásos büntetéseket és büntetőpontokat is kapott.

Jacques Villeneuve nem tudja, minek kellene még történnie ahhoz, hogy a Red Bull által múlt májusban lefokozott Kvjattal szemben elfogyjon a bizalom. „Nem értem, mit akar Kvjat. Tudják, mi a legrosszabb az egészben? Hogy utána jön, és a rádióban a csapattársát hibáztatja, és azt gondolja, hogy senki sem látta, ami történt. Ez megmutatja, milyen a hozzáállása. Megérdemelné, hogy otthon maradjon. Ez már kínos” – ment neki 1997 bajnoka torpedóként az orosz „Torpedónak”.

„Már keresztbe állt, amikor visszatért a következő kanyarban, és ha Sainz nincs ott, akkor is kirepült volna. Otthon kellene hagyni őt egy kicsit, hogy elgondolkodhasson ezen, mert ez már nem az első hétvége volt, amikor egy kissé túllőtt a célon. Talán a Forma–1 túlságosan gyors neki, nem tudom.”

Jacques Villeneuve (Fotó: XPB) Jacques Villeneuve-nek mindig van pár kedves szava valakihez... (Fotó: XPB)Ami az otthonmaradást illeti, Kvjatnak egyébként minden esélye meg is van arra, hogy bekövetkezzen. Ausztriában és Nagy-Britanniában begyűjtött 2-2 büntetőpontjával már 9 egység áll a neve mellett, azaz 3-ra van az egyfutamos eltiltástól. És tekintve, hogy eddig 10 versenyen 6 pontot gyűjtött össze, az első 2 pontja pedig csak október 23-án, azaz az Amerikai Nagydíj másnapján évül el, nem lehetetlenség, hogy az addig hátralévő hét nagydíjhétvégéje alatt az F1-ben elsőként érje el a 12-es határszámot.

Kvjat a mostani versenyt követően túlzónak nevezte a büntetését, és úgy érezte, a bírák rászálltak. Villeneuve attól tart, ez a hozzáállás csak tovább ront a helyzetén. „Ha elkezdesz mutogatni másra, nem fogsz tanulni a hibádból. Mindig magadat kéne hibáztatnod, még ha az nem is jogos. Ez az egyetlen módja annak, hogy jobbá válj. Amikor százszázalékosan a te hibádról van szó, de te mégis megpróbálod azt másra kenni, az szánalmassá tesz. A versenyzők általában már második esélyt sem szoktak kapni, ő viszont már kapott egy párat, és mégsem tanul” – osztotta ki a Toro Rossó-st.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!