Fina 2017
×

Ötszáz méter plusz úszást ért az öt kapott gól a női pólósoknak

waterpolo.hu/m4sport.hu
Minden kapott gól plusz száz méter úszást ér - ezekkel a szavakkal engedte vissza a japánok elleni utolsó negyedre csapatát Bíró Attila, aki a női pólósok hétfői edzésen be is tartotta szavát. Az öt kapott gól miatt a lányoknak így plusz ötszáz méter jutott a délelőtti tréningen, de megnyugodhatnak, este és kedden már a labda és a taktika is nagyobb szerepet kap majd.

Először Ágó Renáta erőnléti edző másfél órán keresztül a konditeremben, majd Bíró Attila az uszodában dolgoztatta meg alaposan a csapatot, amelynek 90 perces vízi edzéséből bő egy órát tett ki az eredetileg tervezett úszóprogram, illetve az ahhoz hozzácsapott plusz ötszáz méter. Utóbbi azért csúszott még be, mert a kapitány azzal engedte vissza a lányokat a Japán elleni meccs záró negyede előtt, hogy minden kapott gól plusz száz méter úszást ér. Öt lett, így jött össze a plusz ötszáz.

A női vízilabda-válogatott a konditeremben (Fotó: waterpolo.hu) A konditeremben kezdtek a lányok, majd jöhetett az ötszázzal terhelt úszóedzés (Fotó: waterpolo.hu)

„Ettől függetlenül is úszóprogram lett volna, ez kicsit megnyomta az adagot, gondolom, a lányok szerettek volna minél jobban, minél több úszással felkészülni a hollandok elleni csütörtöki meccsre, biztosan ezért engedtek be még öt gólt a japánok ellen” – jegyezte meg a a waterpolo.hu-nak mosolyogva Bíró Attila, hozzátéve, hogy az esti és a kedd délelőtti edzésen a labda és a taktika is nagyobb szerepet kap majd. Kedden pedig jöhet a francia válogatott, amely ellen ugyanúgy győzni kell, mint Japánnal szemben.

„Bárhogy is ragozhatjuk, a franciák elleni meccsen kötelező a győzelem, ugyanakkor le kell játszani a meccset, és meg kell tisztelni a franciákat azzal, hogy jól megverjük őket – mondta Bíró Attila. – Nem lehet egy lapon említeni a francia és a holland válogatottat, így az önbizalom-növelés lesz a fontos meg az, hogy kevesebb gólt kapjunk, mint Japán ellen. Szeretném, ha azok a játékosok is gólt lőnének, akik nem lőttek eddig, minden világversenyen fontos, hogy meglegyen az önbizalom, hogy a játékos poszttól függetlenül érezze, hogy tud gólt lőni, ez is egy cél lesz kedden.”

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!