Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferrari elnöke azonnali reakciót vár

F1i
Négy gyengébb versenyhétvége, valamint a csalódást keltő Brit Nagydíj után a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne „azonnali reakciót” vár csapatától, és bízik abban, sikerül a visszavágás, hiszen ez az istálló még mindig ugyanaz, ami remekelt a szezon elején.
Sergio Marchionne (Fotó: XPB) Sergio Marchionne (Fotó: XPB)

A vörösök magabiztosan kezdték 2017-et, miközben legnagyobb ellenfelük, a Mercedes több alkalommal is szenvedett a gumikkal. Akkor úgy tűnt, a Ferrari lépéselőnybe kerülhet, az ellenfél azonban gyorsan megoldotta a problémáit, sőt az utóbbi futamokon már ütőképesebbnek tűnt az olaszoknál. A fordulópont sokak szerint a Brit Nagydíjon érkezett el.

Silverstone-ban a Mercedes kettős győzelmet aratott, a Ferrarinak pedig be kellett érnie egy harmadik és egy hetedik helyezéssel, miután mindkét versenyzője gumiproblémákkal szembesült. Az istálló így 55 pontos hátrányba került a gyártók bajnokságában, az egyéniben pedig egy egységnyire olvadt a Monacói Nagydíj óta nyeretlen Sebastian Vettel előnye, aki a Brit Nagydíj előtt még magabiztosnak mondható, 20 pontos fórral rendelkezett.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne gyors reakciót vár az istállótól, és azt, hogy az erőfeszítések fokozásával visszatérjen a győztesek útjára. „Tudom, hogy ugyanaz a csapat vagytok, mint voltatok a Monacói Nagydíjon, vagy a szezon elején” – kezdte a „nagyfőnök”. „Nem szabad gyászolnunk ezt a negatív eredményt, ehelyett azonnali reakciót várok! Mindig is tudtuk, hogy az ellenfelünk erős, és évek óta domináns. De meggyőződésem, hogy visszatérhetünk oda, ahol voltunk” – tette hozzá.

Ferrari logó (Fotó: XPB) Ferrari (Fotó: XPB)

A vasárnapi sikert követően, a Mercedes tanácsadója, Niki Lauda – aki korábban Vettelt nevezte a bajnokság fő esélyesének – megjegyezte, csapata feltehetően fordulóponthoz ért, a Ferrarit sújtó gumiproblémák pedig az olasz csapat által alkalmazott (feltehetően a győzelmi kényszer szülte) túlságosan agresszív versenystratégia eredményei voltak.

Kijelentésére nemrég a Ferrari csapatvezetője, Maurizio Arrivabene reagált, kinek véleménye szerint a problémák inkább magukkal az abroncsokkal voltak kapcsolatosak, mintsem az alakulat által választott taktikával. „Hagyjuk beszélni Nikit” – szúrt oda az ellenfélnek. „Még akkor is, amikor az okok nyilvánvalóak, a Ferrari nem panaszkodik egy második és egy negyedik helyezés elvesztése miatt. Ez nem a mi stílusunk. Kemény tény, hogy a gyártók bajnokságában és az egyéniben is pontokat veszítettünk. Továbblépünk ezen és alázatosan, határozottan fejlődünk majd” – folytatta.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

További tartalmak