Fina 2017

Egyéni FINA 2017 Úszás FINA 2017 Magyar csapat

Fantasztikus: vb-bronzérmes a férfi 4x100-as magyar gyorsváltó

| Forrás: m4sport.hu
Elképesztő versenyzéssel, új országos csúccsal bronzérmet nyert a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összetételű magyar négyes a férfi 4x100 méteres gyorsváltó döntőjében a vizes világbajnokságon a Duna Arénában. A 12 ezres közönség extázisban ünnepelte Magyarország első érmét a 17. vizes vb-n.

Az aranyérmet az amerikai négyes szerezte meg (3:10.06 p), a második helyen pedig a brazil váltó ért célba  (3:10.34 p), így a vb-bronzérem mellett a magyar váltó lett a legjobb európai a döntőben, ráadásul történelmet is írtak, mert ez a magyar váltó még soha nem nyert érmet olimpián vagy világbajnokságon.

Holoda Péter, Kozma Dominik és Németh Nándor, a bronzérmes magyar férfi 4×100 méteres gyorsváltó tagjai (b-j) a szám döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában (fotó: MTI/Illyés Tibor)

A kvartettben Kozma Dominik első emberként 48.26-ra javított a délelőtt felállított 48.61 másodperces országos csúcsát, míg a négyes is új nemzeti rekordot ért el 3:11.99 perccel. A régit (3:13.28 p) az előfutamban úszta a váltó, onnan az ötödik helyen jutott fináléba.

Hihetetlen hangulatú finálét teremtett a Duna Aréna telt házas közönsége, szinte felrobbant a létesítmény, amikor már lehetett érezni, hogy utolsó úszóként Bohus Richárd képes lehet behozni a stafétát a harmadik helyre. Végül sikerült is megszerezni a harmadik helyet, a 10 ezer néző pedig hatalmas üdvrivalgásban tört ki.

Tekintse meg a döntő izgalmas perceit, a futam utáni nyilatkozatokat pedig itt találja.

Eredmények:
férfi 4×100 m gyorsváltó, világbajnok:
Egyesült Államok (Caeleb Dressel, Townley Haas, Blake Pieroni, Nathan Adrian) 3:10.06 perc
2. Brazília (Gabriel Santos, Marcelo Chierighini, Cesar Cielo Filho, Bruno Fratus) 3:10.34
3. MAGYARORSZÁG (Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd) 3:11.99

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

Kapcsolódó tartalmak