Fina 2017

Egyéni FINA 2017 Úszás Úszás FINA 2017 Magyar csapat

Sós Csaba szerint Gyurta Dánielnek ki kellett volna hagynia a vb-t

| Forrás: m4sport.hu/M4 Sport
Az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba az M4 Sportnak elmondta, mi állhat Gyurta Dániel szerinte is sikertelen vb-szereplése mögött. A szakember úgy véli, az olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok mellúszónak újra fel kellett volna építenie magát, amihez viszont idő kell.

Gyurta Dániel két egyéni számban, 100 és 200 mellen indult a budapesti vizes világbajnokságon, de egyiknek az előfutamából sem jutott tovább.

Mindennek a tetejébe a 4×100 méteres vegyesváltó elődöntős futama után is keserű szájízzel szállhatott ki a medencéből, mert a 28 éves úszó a váltásnál 11 századdal hamarabb indult, ezért kizárták magyar csapatot.

Az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba nem is kertelt, mikor Gyurta vb-jét értékelte, őszintén nyilatkozott az M4 Sportnak: „Ki kell mondani, hogy ez a szereplés nagyon sikertelen. Főleg azok után, hogy milyen magabiztosnak és bizakodónak tűnt. Egy 17. hely nagyon jó egy kezdőnek, de aki már háromszor volt világbajnok 200 mellen, annak ez nyilvánvalóan kevés.”

A szövetségi kapitánynak már a világbajnokság előtt is voltak aggályai, melyeket meg is osztott úszójával: „Nem egyszerű 16-18 év után edzőt váltani. Volt már egyszer ilyen az életében, de az más helyzet volt. Akkor kölyökként ezüstérmes lett a 2004-es athéni olimpián, majd férfivá érett és vele együtt az izomzata is. Sűrűbb lett a teste, mélyebben úszott, technikát kellett váltani. Akkor is elment ezzel két év. Én mondtam neki, hogy egy új technika sikeres alkalmazásához most is kellene a két év. Szerencsésebbnek éreztem volna, ha kihagyja ezt a világbajnokságot, és a jövő évi Eb-n megindul, felépíti magát a vb-re és az tokiói olimpiára.”

Kapcsolódó tartalmak