Fina 2017
×

Burián meghalt volna a váltóért, Molnár tele hassal úszott

M4 Sport/m4sport.hu
Nagyon kitettek magukért a lányok, akik azt hangsúlyozták, milyen fontos számukra ez a váltó.
 

Kiváló teljesítménnyel új országos csúcsot ért el a magyar női 4×100-as vegyesváltó, de sajnos mégsem jutott döntőbe, a 10. helyen végzett.

A lányok még akkor nyilatkoztak az M4 kamerája előtt, amikor még nem tudták, hogy egy kevéssel lemaradtak a fináléról. Burián Katalin elégedetten értékelte saját úszását. „Úgy jöttem ide, hogy ezért a váltóért képes vagyok meghalni is, akkor is egyéni csúcsot akarok úszni, ha belepusztulok. Úgyhogy ez sikerült, már az utolsó 15 méteren láttam a fényt az alagút végén. Nagyon elégedett vagyok, mert ennyit reggel nem is álmodtam, hogy tudnék úszni” – mondta.

Stankovics Anna kicsit jobban szeretett volna úszni, de azt hangsúlyozta, „itt a csapat a lényeg”.

Szilágyi Liliána arról számolt be, hogy a vizes vb vége felé már nemcsak testileg, de mentálisan is nagyon elfáradt.

Molnár Flóra elárulta, hirtelen kellett beugrania a csapatba, így nem is nagyon tudott készülni. „Én mindig nagyon meghalok. Tegnap este tudtam meg, hogy ma fogok a váltóban úszni, és tegnap már a versenyem után legyalogoltam 14 kilométert és teleettem magam. Tehát nem úgy készültem, de nagyon örültem, hogy bekerültem, és a legjobbat hoztam ki magamból, de tényleg ez az utolsó 15 méter úgy nézett ki, mintha megálltam volna” – nyilatkozta.