Fina 2017
×

Kozma Dominik: Köszönjük ezt a hetet!

M4 Sport/m4sport.hu
A Duna Arénában az úszó-világbajnokság utolsó számában, férfi 4x100 méter vegyesen hetedikként ért célba a magyar csapat. Bohus Richárd, Gyurta Dániel, Milák Kristóf és Kozma Dominik a finálé után nyilatkozott az M4 Sport munkatársának.

Gyurta Dániel örök emléknek nevezte a budapesti világbajnokságot, azonban érez magában csalódottságot, mivel egyéni számaiban nem tudott úgy teljesíteni, ahogy szeretett volna. Az olimpiai bajnok sportoló hátfájdalmakkal és náthával is küszködött az elmúlt napokban.

Kozma Dominik megköszönte a közönségnek az egész hetet, mert „zseniálisak voltak”. „Szerintem életem legboldogabb hetén vagyunk túl és nagyon sajnáljuk, hogy vége” – mondta a világbajnoki bronzérmes úszó.

A 17 esztendős Milák Kristóf számára óriási tapasztalatszerzés volt a váltóban úszni és nagyon örül, hogy ennek részese tudott lenni. „Olyan dolgok történtek velem, amikre büszke lehetek és boldogan gondolok vissza erre a versenyre bármikor, amikor úszom majd legközelebb világversenyen” – zárta gondolatait a 100 pillangó ezüstérmese.

Bohus Richárd is a szurkolókat méltatta, majd kitért a vegyesváltó fináléjára – melyben országos csúcsot úszott a magyar csapat – és elmondta: „a világ nagyon megerősödött, mindenhol van minden úszásnemben egy-egy nagyon gyors ember, de majd mi is zárkózunk fel szépen szerintem”.