Fina 2017
×

Kozma Dominik nem érti, hogyan nem rekednek be a nézők

m4sport.hu
A hatodik helyen végzett 4x100 méteres vegyes gyorsváltó tagjai szerint nagy élmény volt a verseny. Bohus Péter sajnálja, hogy ilyen közel volt a futam az 50 méteres hátúszás középdöntőjéhez, Verrasztó Evelyn pedig azt bánja, hogy japán ellenfelét nem sikerült tartania.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kozma Dominik, Bohus Richárd, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn összeállítású 4×100 méteres vegyes gyorsváltó a hatodik helyen zárt a Duna Arénában. A váltó első tagja, Kozma Dominik 48.12 másodpercet úszott, nagyszerű ideje azonban a FINA-szabályok miatt nem hitelesíthető országos csúcsként, mivel vegyes stafétában született.

Bohus úgy érzi, nem úszott jó időt, de túl kevés idő telt el az 50 méteres hátúszás középdöntője óta. Kozma Dominik a közönséget és a hangulatot emelte ki. „Nem értem, hogy nem rekednek be, még én is berekedtem. Zseniális volt szerintem, mindenki belerakta, amit bele tudott. Ez most a hatodikra lett elég, de szerintem nincs okunk szégyenkezni, sőt! Hajrá, magyarok!”

Verrasztó Evelyn csalódott amiatt, hogy a mellette úszó japánt nem sikerült tartani. „Nehéz volt, de megpróbáltam mindent.”

Jakabos Zsuzsanna elégedett a teljesítményével hiszen egyéni csúcsot úszott. „Úsztam, ahogy csak bírtam, nem is emlékszem, hogy mi történt.”