Mbappé a nyáron elhagyja a Monacót

A fél Európa által körbeudvarolt, 18 éves támadó aznap jelentette be döntését, amikor kiderült, Neymar elhagyja a Barcelonát.

Szerdán biztossá vált, hogy a brazil Neymar több heti huzavona után, elhagyja a Barcelonát és Franciaországba, a PSG-hez szerződik. Ugyancsak szerdán, az AS Monaco francia támadója Kylian Mbappé bejelentette, nem marad klubjánál.

A 18 éves támadót Európa legnagyobb klubjai „udvarolták körbe” az elmúlt hónapokban, de eddig nem nyilatkozott a folytatásról. Az érdeklődés nem meglepő, hiszen az elmúlt szezonban valamennyi sorozatot figyelembe véve 44 meccsen lépett pályára, és ezeken 26 gólt szerzett.

Korábban szóba került a Real Madrid, a Manchester United, a PSG és a Barcelona is. Neymar távozása után a katalánok tűnnek befutónak, hiszen lapértesülések szerint már meg is kezdték a tárgyalásokat a fiatal támadóval.

Korábban a Monaco vezetői azt mondták, 200 millió eurót kérnek a játékosért, akinek 2019-ig szól a szerződése. Ezt a brazilért kapott összegből kifizetheti a Barca, ráadásul hatalmas presztízsgyőzelem lenne számukra, hogy az elsőszámú rivális helyett őket választaná Mbappé.