Baji Balázs: Úgy álltam oda, hogy én itt továbbmegyek

Baji Balázs nem foglalkozott a többi elődöntős futammal, mivel biztos volt abban, hogy legalább a második helyen fog célba érni, így fináléba fog jutni a londoni atlétikai világbajnokságon.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tavalyi év Európa-bajnoki ezüstérmese megnyerte futamát, és összesítésben a negyedik legjobb idővel jutott be a fináléba.

„Úgy álltam fel a pályára, hogy itt márpedig én nagy Q-val fogok továbbmenni. Azt, hogy ezt megnyertem, azt el se hiszem. Egy világcsúcstartó, egy volt olimpiai bajnok mellett futottam, úgy gondoltam, hogy ő sokkal gyorsabban fog futni – nyilatkozta a továbbjutás után az M4 Sportnak. – Nagyon jó rajtom volt, és utána is tudtam folytatni, amit elkezdtem, nem ijedtem meg attól, hogy vezetek” – értékelt, emlékeztetve arra, hogy nem gyakran fordul elő vele, hogy senki sincs előtte. „A döntőbe kerülés volt a legnehezebb feladat a számomra, azzal, hogy ez teljesült, egy álom vált valóra. Kár lenne most már elgörcsölni, hiszen én csak nyerhetek. Úgy gondolom, hogy holnap tudok majd felszabadultan futni” – tette hozzá.

A szám döntőjét hétfőn – közép-európai idő szerint – 22.30-kor rendezik.