Boxutca stábwerk - 2017 Magyar Nagydíj

Így dolgoztunk mi a 2017-es Magyar Nagydíjon-

2017 Magyar Nagydíj - stábfotó a Hungaroringen (Fotó: Száva-Nagy Zsolt)

Még mielőtt az első bejelentkezés megtörténne, sok mindennek el kell készülnie a versenypályákon. Nem megyünk bele a kamionok érkezésébe, a televíziós kiszolgálóegységek felépítésébe stb., amik nélkül senki nem is látna semmit a televízióban, de egy kicsit betekintést engedünk a mi, vagyis a Boxutca stábjának hungaroringi életébe. Az esetleges exkluzív interjúk már hetekkel a Magyar Nagydíj előtt leszerveződnek, de persze sokszor még átalakulhatnak akár az utolsó pillanatban is. Sőt, törlődhetnek is, ha a csapatnak, avagy az interjúalanynak egyéb más fontosabb dolga akad, mint cseverészni egy mikrofon előtt.


A mi kis konténerünk


Megkapjuk a kis konténerünket, ami egyébként kettőből van kialakítva számunkra. Itt vágja a vágó, azaz a vágók, Molnár András és Sáfrány Gergő a bejátszókat. Itt találjuk ki az egész hétvégét, Szujó Zoltán és Vobeczky Zoltán vezetésével. Itt készül egyéb más teendői mellett a Forma-2 és GP3 kommentálására Tóth Róbert is, aki ezúttal a Forma-1-es első szabadedzést is levezette. De itt készülnek Pattantyús-Ábrahám Lőrinc fordításai is. A hétvége nagy részében ül a fülhallgatójával a fején, és gépeli az exkluzív interjúk szövegét, amit aztán a megfelelő emberek – ebbe ő is beletartozik - „alámondanak”. Innen mennek bevetésbe riportereink és operatőrjeink, valamint az ő segítőik is.


IMG_5556


Ide érkeznek a szakértők is, itt öltöznek át „versmondóba”, ahogy Szujó Zoltán szokta mondani. És itt vicceljük meg egymást, ha valakinek sikerül kitalálni valami jó kis ugratást. Mint pl. ismét Szujó Zolit példának hozva a  „Candy Kamera” esete a stábbal.


Szeretjük a konténerünket! Mindenkinek van egy széke, egy asztalrésze. A Magyar Nagydíj hétvégéjén ide érkezünk reggel, és innen térünk aludni este. Itt hűsölünk, ha kinn nagy meleg van, itt húzzuk meg magunkat, ha kinn jégeső esik, miközben már 30 perce az elfeledett négyes kanyart forgatnánk. Itt állítjuk össze egy falra kiragasztott papíron az egész hétvégét. Ki, hol forgat és mikor. Mi van kész, minek kell késznek lennie, és mikorra. Itt születnek az ötletek és valósulnak is meg, majd mennek adásba a kiírt pillanatban.


IMG_5325 2


Vagy mégsem!


Mert élő adásban hirtelen történik valami érdekesebb a paddockban, és már Vobeczky Zoli húzza is ki az adásmenetből a legbeáldozhatóbb anyagot. Mindez már másutt történik, a közvetítő kocsiban. Egy kis sötét helyiség, 200 méterre rajtrácstól. Ki itt belép – mert dolga van itt -, Magyar Nagydíj rajtot még nem látott élőben.


De látott minden mást. Látta Szujó Zoli és Wéber Gábort kerítésre mászni a világító biztonsági autós táblát bemutatandó. Látta Fernando Alonsót boldogan átvenni a kis rajongói tábora által készíttetett herendi trófeát, látta a hömpölygő tömeget a boxutca-látogatáson, látta lemenni a napot a Hungaroringen, miközben a versenyhétvége résztvevői a pályán futkároztak, látta az előkészületeket, és ott volt az elköszönésnél is. Sok mindent láttunk, de látott bennünket is a kamera – íme: