Musorujsag
Élő Eredmények

Dübörög a PL: otthon kapott ki a bajnok, Rooney góllal tért haza

MTI
A Burnley óriási meglepetésre 3-2-re győzött a címvédő Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság nyitófordulójának szombati játéknapján.

A hazaiak már a 14. percben emberhátrányba kerültek, miután a csapatkapitány Gary Cahillt a játékvezető talán túlságosan is szigorúan kiállította.

Hiába mutogatott, Cahillt kiállították a szezonnyitón (Fotó: EPA/Will Oliver)

A Burnley ezt követően három gólt szerzett az első félidőben, ezzel a Chelsea az első aktuális bajnok lett a Premier League történetében, amely következő idényének első találkozóján három gólt kapott.

A fordulást követően óriási nyomás alá helyezte riválisát a Chelsea, az új szerzemény, Álvaro Morata előbb szépített, majd a 88. percben – Cesc Fábregas piros lapja miatt ekkor már kettős emberhátrányban – David Luiz is betalált. Antonio Conte vezetőedző együttese az utolsó pillanatig küzdött, de nem tudott egyenlíteni.

epa06103547 Everton's Wayne Rooney (C) celebrates with Everton's Sandro Ramirez (L) during a friendly soccer match between KRC Genk vs FC Everton at Crystal Arena Stadium in Genk, Belgium, 22 July 2017.  EPA/JULIEN WARNAND Rooney góllal tért vissza az Evertonba (Fotó: EPA/Julien Warnand)

Wayne Rooney mindeközben győztes találattal tért vissza nevelőegyesületéhez, az Evertonhoz: a 31 éves klasszis – aki a Manchester Unitednél eltöltött 13 év után tért haza – a Stoke City ellen az első félidő utolsó pillanatiban volt eredményes, 4869 nap telt el azóta, hogy legutóbb gólt szerzett a klub színeiben, bajnoki meccsen.

Érdekesség, hogy ez volt Rooney 11. találata, amit a Goodison Parkban szerzett, és ezen mérkőzések közül mindegyiket megnyerte csapata, nyolcat az Everton, hármat a Manchester United.

Premier League, 1. forduló:
Chelsea-Burnley 2-3 (0-3)
Crystal Palace-Huddersfield 0-3 (0-2)
Everton-Stoke City 1-0 (1-0)
Southampton-Swansea City 0-0
West Bromwich Albion-Bournemouth 1-0 (1-0)

korábban:
Watford-Liverpool 3-3 (2-1)

később:
Brighton-Manchester City 18.30

vasárnap játsszák:
Newcastle United-Tottenham Hotspur 14.30
Manchester United-West Ham United 17.00

pénteken játszották:
Arsenal-Leicester City 4-3 (2-2)

További tartalmak