Musorujsag
Élő Eredmények

Új célpont Barcelonában – zöld a lámpa a világsztár megszerzéséhez

Új célpont Barcelonában – zöld a lámpa a világsztár megszerzéséhez

m4sport.hu/express.co.uk
Spanyol sajtóhírek szerint az angol bajnok Chelsea 120 millió euróért hajlandó eladni világklasszis szélsőjét, Eden Hazardot a Barcelonának.

A katalánok vezetőedzője, Ernesto Valverde még mindig keresi azt a játékost, akivel hosszú távon és minőségileg pótolhatná a Paris Saint-Germainbe távozott Neymart.

A Barcelona eredetileg a liverpooli Coutinhót és a dortmundi Ousmane Dembélét szemelte ki magának, de mivel úgy tűnik, a két klubbal csak irreálisan hosszú huzavona után lehetne megállapodni, a gránátvörös-kékek újabb célpontot szemeltek ki maguknak, akit minél gyorsabban szeretnének leigazolni.

Bár elsőre merész elképzelésnek tűnhetett elhozni Hazardot a Chelsea-től, az angol bajnok azonban a Dario Gol értesülése szerint meglepően gyorsan válaszolt a Barcának, és jelezte, nyitott a tárgyalásokra, 120 millió euróért (110 millió font) kész eladni a 26 éves támadót.

Eden Hazard bajnoki címet ünnepelhetett a Chlesea-vel, ahol ő volt a csapat első számú (Fotó: skysports.co.uk) Eden Hazardnak komoly szerepe volt abban, hogy a Chelsea kétszer is bajnok lett az elmúlt öt szezonban (Fotó: skysports.co.uk)

Ha a transzfer létrejön, úgy Neymar (222 millió euró) és Paul Pogba (105 millió euró) után a 76-szoros belga válogatott futballista lehet a harmadik legdrágább játékos a világon.

Sőt a Barcelona 120 millió eurónál olcsóbban is megszerezheti a Real Madriddal is összeboronált Hazardot, az üzlet része lehet ugyanis a katalánok 25 éves futballistája, Sergi Roberto, akinek nagy csodálója a Chelsea menedzsere, Antonio Conte.

A londoni klub dolgát nehezítheti, hogy a Manchester United is szívesen megszerezné a középső középpályásként és jobbhátvédként is bevethető Robertót.

Hazard jelenleg még bokasérüléséből lábadozik, ezért hagyta ki a Chelsea első bajnokiját, amelyen a csapat szombaton, hazai pályán 3-2-re kikapott Burnleytől. 

További tartalmak