Musorujsag
Élő Eredmények

Kispesten azért dolgoznak, hogy mihamarabb felépítsék a fiatalokat

M4 Sport/m4sport.hu
Nem fél a mély vízbe dobni a fiatalokat a Honvéd holland mestere, Erik van der Meer, aki az M4 Sport pénteki Játékoskijárójában azt is elárulta, csapatának jobban fekszik, ha előnyből kell játszania.

„Az első gól mindig fontos. Amelyik csapat megszerzi a vezetést, az irányítja utána a találkozót. Több terület nyílik meg előtte, hiszen az ellenfél kitámad. Nekünk ez a játékstílus nagyon fekszik” – árulta el a miértjét Erik van der Meer annak, hogy ha a Honvéd szerez vezetést, rendre három ponttal gazdagodik.

A holland edző nem fél bevetni a kispesti fiatalokat sem, noha nem vitatja, mindig nehéz dolga van egy ifjú tehetségnek, ha belép a profik világába. Amellett, hogy fizikálisan fel kell venni versenyt a „nagyokkal”, a megfelelő taktikai és a technikai felkészültséget is nagyon fontosnak tartja.

„Mi itt azért dolgozunk, hogy ezeket a fiatalok a lehető legrövidebb idő alatt felépítsük. Ilyen Herjeczki, de ott van még Temesvári és a többi fiatal” – mondta van der Meer, miközben nem tagadja, hogy sokszor az eredménykényszer miatt nincs elég idő teljesen felkészíteni a fiatalokat, be kell őket dobni a mély vízbe.

A sűrűjében találta magát a szezon eddigi felfedettje, Herjeczki Kristóf is, aki természetesen nagy dolognak tartja, hogy befér a bajnokcsapatba, ehhez pedig nagy segítséget nyújtanak a dörzsöltebb csapattársak is. A 19 éves szélső első gólja még várat magára, de már alig várja, hogy betaláljon, és megvendégelhesse a társakat egy pizzára vagy süteményre, hiszen ez a szokás a kispesti öltözőben.

Amennyiben szerepet kap, Herjeczkinek erre a szombaton 18 órakor kezdődő Mezőkövesd elleni bajnokin lesz lehetősége, a találkozót kizárólag az m4sport.hu-n láthatják élőben.

További tartalmak