Ez a Barcelona legrosszabb támadósora?

Ahol egykor Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, Romario, Henry, Eto’o, Neymar támadott, ma Paco Alcacer és Gerard Deulofeu kezdhet.

A Barcelona történetében számtalan zseniális labdarúgó szerepelt csatárposzton. Az elmúlt években a Messi, Neymar, Suarez hármas alkotta a támadószekciót, de korábban is számos aranylabdás megfordult itt.

Vasárnap este a Betis elleni idénynyitón minden bizonnyal a Paco Alcacer, Gerard Deulofeu kettős játszik Messi mellett, hiszen Neymar Párizsba szerződött, Suarez pedig térdsérüléssel bajlódik.

Hogy a jelen helyzettel mennyire nem tudnak azonosulni a szurkolók, azt jól mutatja, hogy a Real Madrid ellen elveszített Szuperkupa után, mindössze kétezren voltak kíváncsiak Paulinho bemutatására, akit 36,5 millió fontért szerződtettek a Guangzhou Evergrande-tól.

Szemezgessünk kicsit, az elmúlt 25 évben milyen támadók fordultak meg a katalánoknál. A '93/94-es szezonban a Romario, Sztoicskov, Michael Laudrup hármassal sikerült a BL-döntőig menetelni és ott elbukni a Milan ellen.

Ronaldo igazi világklasszissá nőtte ki magát Barcelonában. - Fotó:

A '96/97-es szezonban már csak Sztoicskov volt ott, akinek olyan társakkal kellett összejátszania, mint Figo és Ronaldo. Mindezt egy olyan edzőpáros mellett, mint Bobby Robson és segítője José Mourinho.

1998 és 2002 között a Rivaldo, Kluivert, Luis Enrique hármas rohamozott, de mivel 2000 és 2004 között nem sikerült bajnoki címet szerezni, további erősítések érkeztek. 2004-től a Ronaldinho, Giuly, Eto’o trió riogatta az ellenfeleket, miközben már mindenki arról beszélt, van egy tizenéves argentin zseni az utánpótlásban.

Ronaldinho (Fotó: metro.co.uk)

A folytatásban továbbra is világsztárok alkották a támadósort, aminek következtében sorra jöttek a BL-győzelmek. Még Ronaldinho eladása sem rázta meg a csapatot, hiszen nélküle is remekül működött a Messi, David Villa, Pedro hármas, miközben olyan játékosoknak kellett a cserepadon ülni, mint Alexis Sanchez, Fabregas vagy Ibrahimovics. Az elmúlt években kialakult MSN-t (Messi, Suarez, Neymar) pedig minden idők legjobb barcelonai támadó hármasának nevezték. Este kezd Alcacer és Deulofeu.