Musorujsag
Élő Eredmények

Dzsúdó-vb – Pupp Réka akkor érzi jól magát, amikor ellenfele elfáradt

Dzsúdó-vb – Pupp Réka akkor érzi jól magát, amikor ellenfele elfáradt

facebook.com/m4sport.hu
Augusztus 28. és szeptember 3. között felnőtt dzsúdó-világbajnokságnak ad otthont a Papp László Budapest Sportaréna. A vb hivatalos Facebook-oldalának köszönhetően közelebbről is megismerkedhetünk a magyar versenyzőkkel.

Mostani cikkünkben az 52 kg-os súlycsoportban induló Pupp Rékát mutatjuk be, aki számos junior és U23-as nemzetközi versenyen állhatott már dobogóra.

A paksi dzsúdós az általános iskola első osztályában ismerkedett meg a sportággal és mint mondta: „ott ragadtam azóta is.” 

„Nagyon nagy fegyelmet tanultam itt és azt gondolom, a kitartásom ami nagyon nagyot nőtt” – mondta Pupp Réka arról, mit adott neki a dzsúdó.

Elsőéves U23-as versenyzőként most váltott súlycsoportot 48 kg-ról 52 kg-ra, amelybe még bele kell erősödnie, így az edzéseken főként erre fektetik a hangsúlyt. A magyar válogatott cselgáncsozó állóképességét tartja legfőbb erősségének, amikor ellenfele 2-3 perc után elfárad, ő akkor érzi magát jól.

„Egy érem nem lenne rossz” – mondta Pupp Réka a közeledő világbajnokságról, amelynek augusztus 29-i, keddig napján lép tatamira.

A világbajnokság magyar érdekeltségű küzdelmeit az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Rajtkőre álltak a magyar dzsúdósok
Augusztus 28. és szeptember 3. között Budapest ad otthont a 2017-es dzsúdó-világbajnokságnak. A magyar cselgáncsozók már gőzerővel készülnek a megmérettetésre, de így is jutott idejük egy sajátos videóval biztatni a a vizes világbajnokság magyar versenyzőit.
Cselgáncs
Nem érdemes megpróbálni földhöz vágni egy francia óriást
Augusztus 28. és szeptember 3. között rendezik Budapesten a cselgáncs-világbajnokságot, amelyre abban a reményben érkezik Teddy Riner, a franciák és a dzsúdósport szupersztárja, hogy begyűjti kilencedik világbajnoki aranyérmét.
Cselgáncs