Kajak-kenus vb-remények: Kammerer húszéves emléke egy négyesaranyról

Csütörtöktől a csehországi Racicéban kezdetét veszi a kajak-kenu világbajnokság, mely előtt a magyar versenyzők visszafogottan, elsősorban saját magukkal szemben támasztott elvárásokat hangsúlyozva nyilatkoztak a kilátásaikról.

Amit Szolnokon le lehetett modellezni szembe- és hátszéllel, azt megetették, az eredmények pedig a korábbiakkal összevetetve megállják a helyüket, de hogy ez mire lesz elég az függ majd a mezőnytől, a körülményektől, a széltől, a melegtől –értékelte a felkészülést a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, aki a kajaknégyes tagjaként azon is elmerengett, hogy húsz évvel ezelőtt épp az ezer méteres számban debütált világversenyen, Eb-arannyal.

A három számban is rajthoz álló Medveczky Erika (K-1 500 méter, K-4 500 méter, K-2 1000 méter) és a sprinterként (K-2 500 méter) lapátoló Lucz Dóra is azt emelte ki, hogy egyesben sűrű és ismeretlen mezőny vár rájuk, így inkább az érmek ígérgetése helyett igyekszenek mindent kihozni magukból.

Tótka Sándor (K-2-ben és K-4-ben is 500 méteren indul) a kenus Hajdu Jonatánnal abban értett egyet, hogy a felkészülésen nem múlhat az érmes álmok valóra váltása.