Musorujsag
Élő Eredmények

Martfűn hangolódik a vébére az U20-as női pólóválogatott

Martfűn hangolódik a vébére az U20-as női pólóválogatott

m4sport.hu
A martfűi OMV Kupán szerepel szerdától péntekig a szeptemberi, voloszi világbajnokságra készülő U20-as női vízilabda-válogatott.

A Martfű Termál SPA évek óta a pólócsapatok kedvelt edzőtáborozó helyszíne, hiszen sportuszodája a szálloda közvetlen közelében található. Faragó Tamás szövetségi kapitány U20-as együttese Ausztrália, Horvátország és a magyar U18-as válogatott elleni mérheti fel, hol tart felkészülésben a szeptember 3-9. között sorra kerülő vb előtt. Úgy volt, hogy az ausztrálokhoz és a horvátokhoz hasonlóan jó játékerőt képviselő oroszok is vízbe szállnak a martfűi tornán, de visszamondták a részvételt, így helyettük az U18-as magyar válogatott indul.

„Az oroszokkal egy csoportba kerültünk a világbajnokságon, és úgy döntöttek, nem akarják most megmutatni magukat” – mondta az m4sport.hu-nak Petrovics Mátyás szövetségi edző, aki egyedül irányítja az U20-as csapatot az OMV Kupán, mivel Faragó Tamás az ifjúsági válogatottal az újvidéki Európa-bajnokságon tartózkodik.

Petrovics a voloszi világbajnoksággal kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy nagyon nehéz csoportba került a magyar válogatott, hiszen az ifjúsági vb-aranyérmes Oroszországgal, az Európa-bajnok Hollandiával,  valamint az ugyancsak nem lebecsülendő Japánnal kell megmérkőznie a továbbjutásért. A csoportelső a negyeddöntőbe, a 2. és a 3. helyezett a középdöntőbe kvalifikálja magát.

„A legnehezebb csoportban vagyunk, ezért egyelőre nem is tekintünk nagyon előre, ezzel a három mérkőzéssel foglalkozunk. A célunk az, hogy továbbjussunk a csoportból – nyilatkozta az M4 Sport televízió szakkomentátoraként is ismert edző.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek