Musorujsag
Élő Eredmények

Az Eb hőse klubot váltott

MTI
Az orosz Lokomotív Moszkva labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a portugál Éder, aki a tavalyi Európa-bajnokság döntőjében győztes gólt szerzett a házigazda franciák ellen.

A 29 éves Édert francia klubja, a Lille a 2017/18-es szezonra adta kölcsön, a moszkvai együttesnek jövő nyáron elővételi joga lesz a futballistára.

A gólszerző portugál Édert ünneplik csapattársai a franciák elleni Eb-döntőben - MTI Fotó: Illyés Tibor A gólszerző portugál Édert ünneplik csapattársai a franciák elleni Eb-döntőben  (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A 33-szoros válogatott támadó másfél szezont töltött a Lille-nél, 44 bajnokin tizenkét gólt szerzett. Az Eb óta mutatott gyenge formája miatt kikerült a portugálok nemzeti keretéből, a Konföderációs Kupára be sem nevezték. Így most a következő világbajnokság helyszínén tehet azért a legtöbbet, hogy a jövő nyáron is Oroszországban legyen jelenése.

A Lokomotív Moszkva a 2016/17-es szezonban az Orosz Kupát megnyerte, viszont a bajnokságban csak a nyolcadik helyen végzett. A mostani bajnoki idényben hét fordulót követően 16 ponttal a második helyen áll

További tartalmak